Marín, fora de les finals

• L'andorrà cau a la Copa del Món de Veysonnaz mentre que a Arcalís Estevez és 10a i Alvit 24è
R. MORA
ARCALÍS

L'andorrà Alvit Babi, ahir durant les classificatòries a Arcalís-Vallnord Foto: ÀLEX LARA

Luís Marín es va quedar fora ahir de la classificació de les finals de boardercross de la Copa del Món que es disputa a Veysonnaz. L'andorrà va caure en les dues baixades que va fer, tot i estar marcant molt bones curses, i no va assolir el passi a les finals d'aquest matí. Precisament per anar a Veysonnaz, Marín no va poder formar part de la Copa d'Europa d'aquesta especialitat que ahir es va celebrar a Arcalís-Vallnord. Aquí, la representació andorrana va ser de quatre riders, entre els quals els millors van ser en categoria femenina Maeva Estevez, que va ser 10a, i Alvit Babi en homes, que va acabar 24è.

Marín no va poder aconseguir el bitllet per a la final de la Copa del Món, cita amb la que encara no havia fallat aquesta temporada en cada prova en què havia participat. Però, ahir no va poder ser tot i que estava fent bones baixades, segons va explicar el seu entrenador, Pere Goicoechea: «Ha estat una llàstima perquè totes dues eren bones baixades, molt ràpides».

Per la seva part, a Andorra, Arcalís-Vallnord va acollir ahir la primera prova de la Copa d'Europa d'snowboardercross, avantsala de la Copa del Món que se celebrarà la pròxima temporada. Si bé avui es disputa la segona cursa, ahir Maeva Estevez va tenir una actuació bastant bona en finalitzar 10a, caient en els vuitens de final i pels pèls. L'andorrana era segona a la sèrie, però en els últims metres va ser avançada i va quedar fora d'opcions de ser als quarts de final. El director tècnic de la FAE, Carles Visa, valorava així l'actuació d'Estevez: «Realment ho ha fet molt bé, s'ha classificat per a les finals, que era l'objectiu, i ha anat de ben poc que no ha entrat en quarts». La guanyadora va ser la francesa Elisa Ravel, seguida per la suïssa Debbie Pleisch i la també francesa Oceane Pozzo.

En categoria masculina, Babi es va classificar per a les finals, però en vuitens es va quedar sense opcions aviat. «Molt bé per l'Alvit», va dir ahir Visa, «perquè s'ha classificat però en vuitens no ha tingut opcions. En tot cas és una bona experiència per ell de cara al futur perquè és molt jove». El podi masculi va ser encapçalat pel francès Vincent Dreme, segon va finalitzar l'italià Cristian Belingheri, i tercer el suís Jerome Lymann. També van participar els andorrans Marc Ramírez, que va acabar 33è, i Guillem Fernández, que va ser 35è. Avui es disputa la segona cita d'aquesta Copa d'Europa.

CIRCUIT LENT, PERÒ PER APRENDRE / Els problemes amb el temps van obligar els organitzadors de la Copa d'Europa a endarrerir l'inici de la competició per evitar el vent. Al final el dia va ser perfecte meteorològicament, tot i que la pista era lenta. Segons Carles Visa, els equips estaven satisfets del circuit. En tot cas, de cara a la Copa del Món de 2014 s'espera que el circuit sigui més ràpid, i sobretot que el recorregut guanyi en altura i llargada. «La cursa no era fàcil amb les condicions que ens hem trobat aquest matí», va explicar ahir Visa com a membre del comitè organitzador de la SBX Europa Cup, «amb molta neu i amb molt vent però havíem fet un bon programa seguint les previsions meteorològiques i l'hem encertat. Hem treballat molt bé i hem tingut la carrera a punt per les 12». «Amb la neu que ha caigut», va explicar Pierre Garnier, delegat tècnic de la FIS, «és normal que al circuit hi faltés una mica de velocitat», però va destacar molt positivament els treballs que s'han fet a pistes i l'organització en general.

FINALS DE COPA D'EUROPA D'ALPÍ / Ahir l'esquí alpí va tenir una nova cita a Sochi (Rússia) pel que fa a les finals de la Copa d'Europa, però cap dels tres representants andorrans va poder acabar les seves curses. En el gegant masculí, Kevin Esteve i Marc Oliveras van quedar fora en la primera mànega, mentre que en el supergegant femení, Mireia Gutiérrez tampoc no va completar la baixada i va ser eliminada. Avui continua l'activitat a l'estació suïssa.

RAMÉNTOL, A LA PLAGNE / Sara Raméntol va disputar ahir els dos supergegants FIS de La Plagne que s'havien d'haver fet a Megève. L'andorrana va finalitzar en el 23è lloc en un d'ells amb 91,18 punts FIS (1min 09,38s), mentre que en l'altre no va poder completar la cursa. Per últim, en biatló, Laura Soulié disputa avui els 10km persecució de la Copa del Món de Khanty-Manyisk.