PUBLICITAT

L'Executiu acorda l'adquisició de tota la societat Ctrasa

  • El cost ha estat de 3,8 milions i el Govern passarà a tenir el 28,3%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Centre de Tractament de Residus. Foto: TONY LARA

El Govern va aprovar dimecres passat un projecte de llei de crèdit extraordinari per adquirir les accions dels socis privats del Centre de Tractament de Residus (Ctrasa), que fins ara controlaven un 47% de l'entitat, i fer que la societat sigui totalment pública.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, va anunciar que la compra s'ha negociat per un valor de 3,8 milions d'euros, i que amb l'operació, el Govern passarà a tenir el 28,3% de la societat i FEDA el 71,7%. Cinca va indicar que la decisió s'ha pres per posar fi als diferents conflictes oberts a la societat entre el Govern i els socis Novergie i Cespa, i per poder tirar endavant nous projectes de generació d'energia.

La part que comprarà el Govern, d'1,1 milions d'euros, es finançarà amb excedents d'Andorra Telecom, segons va informar dimecres l'ANA.

EL COST / L'operació té un cost de 3,8 milions d'euros, que s'ha negociat a partir de la valoració que s'ha fet de la societat, però descomptant els 1,3 milions d'euros que el Govern va pagar als socis privats en concepte d'un contracte de prestació de serveis que va ser objecte de conflicte.

Així, el ministre portaveu considera que el preu acordat és «un preu just, que obeeix a la realitat de la societat», que té uns beneficis anuals al voltant dels 500.000 euros i que ha anat complint sempre amb el seu pla de negoci.

ELS CONFLICTES / Amb la compra de les accions, el Govern posa fi als diferents conflictes que arrossega Ctrasa i que han acabat afectant la seva gestió. D'una banda la demanda feta pels socis privats per haver canviat el criteri comptable i haver aprovat els comptes sense estar auditats, en segon lloc la demanda que reclamava que es formalitzés la reducció de capital de la societat en un 50% aprovada el 2007, i finalment la demanda del Govern i FEDA contra Cespa i Novergie per deixar sense efecte el contracte de prestació de serveis.

A més, la nacionalització de Ctrasa també permetrà tirar endavant nous projectes a la societat, sobretot els relacionats amb la generació d'energia, com és la intenció de fer-hi una planta de cogeneració.

LA PARTIDA D'ANDORRA TELECOM / La compra es farà un cop s'aprovi el projecte de llei que ha de permetre que el Govern pugui disposar d'1,1 milions d'euros de les reserves de la parapública Andorra Telecom, a banda dels 2,7 milions d'euros que FEDA ja té pressupostats per a l'operació.

Pel que fa a la partida que ha de sortir d'Andorra Telecom, Cinca va assegurar que encara s'ha d'acabar de determinar si es farà incrementant el repartiment de dividents o per la via del repartiment de reserves, però en tot cas, no es posarà en perill la viabilitat de la parapública, perquè aquesta compta amb uns 150 milions d'euros de reserves. Un cop s'hagi fet efectiva l'adquisició, el Govern controlarà el 28,3% de les accions de Ctrasa i FEDA el 71,7%. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT