PUBLICITAT

El nombre de persones sense feina torna a superar el miler

  • Respecte del febrer de l'any passat l'atur augmenta un 20 %, i del 2011 un 47,5%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un home és atés al Servei d'Ocupació Foto: ANA

El Servei d'Ocupació tanca el febrer amb 1.001 persones que busquen feina, el que suposa un increment de l'1% respecte al gener passat, quan es van registrar 991 persones en recerca d'un lloc de treball. El Departament d'Estadística va fer públiques les dades dimecres passat en un comunicat en el que també recollia l'increment del nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària, que passen de 119 al gener a les a 156 aquest mes. El nombre global de demandants en recerca de feina a final de mes és de 1.001 persones i el de millora de 171, amb uns augments respecte el gener de l'1% i l'-1,2%, respectivament. Aquesta variació, segons Estadística, és semblant a la que es va produir el mateix mes de l'any passat. Respecte el febrer del 2012 el nombre de demandants en recerca de feina augmenta en un 20 %, mentre que el nombre de demandants en millora disminueix ( -10,9%). P

En quant al nombre total de llocs de treball és de 126 (-18,7% respecte el mes de gener del 2013 i -24,6% respecte al mateix mes de l'any passat). O sigui que per cada lloc de treball ofert, actualment hi ha vuit persones inscrites. L'acumulat dels dotze últims mesos aboca una mitjana de 989 demandants en recerca i 187 en millora amb un increment anual respecte a la mitjana del mes de març del 2011 al febrer del 2012 del 47,5% i el 13%, respectivament. I la mitjana de llocs de treball és de 208 amb un augment percentual respecte l'any anterior del 22,3%.

De les 1.001 persones que estan en recerca d'un lloc de treball nou, el 24% corresponen a la construcció, el 21,9% a treballadors no qualificats i el 17,8% a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors. El Servei d'Ocupació també registra 126 ofertes de llocs de treball, de les quals el 38,9% són per a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, el 12,7% per a treballadors administratius i l' 11,1% per a tècnics i professionals científics. El detall per tram d'edat mostra que tant les persones en recerca com en millora, tenen majoritàriament entre 40 i 59 anys (48,1%). I la major part dels donats d'alta al Servei d'Ocupació estan desocupats des de fa menys de sis mesos (76,9%). Dels que estan en millora de situació laboral, el 49,7% té un contracte de treball temporal, mentre que el 42% té un contracte de treball fix. Les dones en recerca de millora són més nombroses que els homes, però s'observa una inversió important de proporcions entre els demandants de feina, dels quals el 70% són homes. Per nacionalitats, les dades mostren que entre els demandants, els espanyols són els que porten més temps de residència amb 10 anys o més al país ( 73%). Aquesta proporció per als portuguesos és del 59,5%. Pel grup d'altres nacionalitats la proporció de demandants amb deu anys o més de residència és del 48,7%.

Prestació econòmica / Pel que fa als beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, el febrer s'ha tancat amb 156 persones, el que suposa un increment de 37 persones. La major part, el 75% són homes i la resta dones. Per nacionalitats, són els portuguesos els que encapçalen la llista de beneficiaris (55), seguits dels espanyols (49) i dels andorrans (35). D'altra banda, aquest mes es van comptabilitzar a través del Servei d'Ocupació, un total de 34 contractacions, de les quals 5 s'han realitzat a través dels Programes de foment. Aquest mes han finalitzat contracte un total de 23 persones que van ser contractades per les parapúbliques i pels comuns via el Programa de Treball Temporal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT