PUBLICITAT

Progrés proposa una comissió per agilitzar la neteja del Segre

  • Creu que el riu es podria desbordar fàcilment amb una crescuda
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Òscar Ordeig, com a portaveu del grup de Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, va proposar una reunió urgent de la comissió d'urbanisme, durant el plenari municipal del dilluns, per tal de conèixer els estudis tècnics de la canalització del riu Segre en el seu estat actual, i iniciar el més ràpid possible els treballs de neteja de la llera del riu.

Aquesta actuació de neteja hauria de contemplar una millora del tram que va des d'Alàs fins més avall del pont de la Palanca per tal poder assumir futures crescudes del riu sense perill de desbordament.

A finals del 2012, en motiu dels 30 anys de les riuades, ja es va recordar que les crescudes periòdiques del riu Segre són cada 30/50 anys i de la necessitat de revisar la canalització per la pèrdua de capacitat actual. Només cal recordar les tres importants crescudes del riu el segle XX, l'any 1907, l'any 1937 i l'any 1982. Progrés recull així un sentiment generalitzat entre molts propietaris dels horts i dels prats afectats al seu dia per la canalització, que van cedir els seus terrenys per permetre aquella important obra, però exigeixen un bon manteniment de la canalització. Sense manteniment el riu avui no aguantaria una riuada com la de l'any 82, segons l'oposició, que defensa «una neteja de la part central del riu, per permetre que la canalització funcioni al seu màxim rendiment i evitar danys». «Davant d'un assumpte de vital importància per a la ciutat, com és aquest, cal ser eficaços en les actuacions». Només cal recordar que La Seu ha estat els últims 300 anys intentant canalitzar el riu i, fins l'època democràtica, a partir dels aiguats del 82, no es va aconseguir materialitzar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT