PUBLICITAT

El projecte de millora no convenç els comerciants de Meritxell

  • El primer actor de la reordenació urbanística dubta de que s'assoleixi un canvi impactant
  • El propòsit era aconseguir un espai més clar i acollidor però ni l'asfalt ni l'enllumenat canvien
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els vianants surten de l'espai que els està reservat perquè és estret Foto: ONA MORANTE

La presidenta de l'Associació de Comerciants i Propietaris de l'avinguda Meritxell (ACPM), Sònia Yebra, va explicar ahir a EL PERIÒDIC, que el projecte de remodelació adjudicat dilluns al vespre pel jurat integrat pel Comú d'Andorra la Vella, comerciants, arquitectes, enginyers i Mobilitat «és un projecte molt senzill que a simple vista no aposta pel que nosaltres volíem i esperàvem». Per això, l'ACPM es va abstenir a l'igual que l'Associació de Comerciants del Centre Històric (ACCH), que presideix Miquel Canturri. Yebra va argumentar que «ens vam abstenir perquè el projecte no compleix les nostres expectatives». I va afegir que «de fet cap de les tres propostes incloïa les variacions que creiem convenients». El projecte de Gerard Adserà costarà 1,2 milions d'euros i «és el més econòmic dels tres que es van presentar. N'hi havia un de 5 milions i un altre de 2,5 milions» va puntualitzar Yebra que també va reconèixer que «evindentment, la nostra col·laboració depèn de que el projecte ens agradi». I va anunciar que «estem esperant una propera reunió amb els cònsols i l'autor del projecte perquè ens l'expliqui amb detall». No obstant això, Yebra va reiterar que «no posarem diners si no estem contents». I va insistir en que «la nostra col·laboració dependrà del projecte, però també pensem que no només és un tema econòmic, si no de que hi creiem». Amb tot, Yebra no va tancar definitivament la porta a l'adjudicació perquè va afegir que «esperarem la reunió amb Adserà per aprofundir en el detall, valorar-ho i en definitiva, per veure si ens agrada». Per últim, va recordar les velles reivindicacions dels comerciants i del seu predecessor, David Fraissinet. «Volíem una avinguda més acollidora i clara per fer-la atractiva als vianants, que deixés de ser tan dura i fosca». La idea era «transformar, sense anar a buscar coses supèrflues, i en canvi, pel que sabem, d'entrada volen conservar el paviment i l'enllumenant».

Centre històric / El president de l'ACCH, va argumentar la seva abstenció pel fet que «no tenim la impressió que res millori per al barri antic» i va explicar que «en la proposta no està gens clar com s'integrarà el centre històric a l'avinguda Meritxell». Canturri va afegir que «ens sembla que el centre històric queda orfe a l'igual que Riberaygua i Maria Pla, i esperem que la reunió amb Adserà esvaeixi alguns dubtes». De la integració dels carrers adjacents a l'eix principal, Canturri va insistir en que «s'ha explicat molt poc, només ens han dit que es faria amb l'ajuda d'unes circumferències que es posarien a la calçada, i creiem que és poca cosa».

A més, va recordar que «els comerciants havien demanat una acció reforçada a la Creu Grossa, on acaba el sentit únic de circulació rodada, perquè l'avinguda de Meritxell no quedi partida en dos, cosa que no tenia en compte cap dels tres projectes presentats». I va concloure que «els projectes no eren coherents amb el què pensàvem i no donarem carta blanca a qualsevol actuació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT