PUBLICITAT

El ple de la Seu es mostra a favor de mantenir TV3 al Pirineu

  • Progrés acusa Batalla de negar-se a demanar la suspensió del desmantellament de corresponsalies
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Eva Clausó, la corresponsal de TV3 al Pirineu que ha estat acomiadada Foto: EL PERIÒDIC

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va debatre dilluns dues mocions a favor de TV3, una de CiU i ERC i l'altra del PSC-Progrés i ICV. Finalment, el text aprovat ha estat el promogut per l'equip de govern urgellenc, que defensa que es mantingui la cobertura informativa de TV3 al Pirineu, més enllà de qüestions laborals. Aquesta moció es desmarcava de l'altre text, que sol.licitava rotundament que es fes enrere en la decisió d'eliminar les corresponsalies pirinenques, segons informa RadioSeu.

L'alcalde Albert Batalla va defensar la proposta de CiU i ERC «entenent i donant suport als professionals acomiadats» però prioritzant la necessitat de cobrir informativament el territori. Així, va anunciar que la direcció de Televisió de Catalunya ha fet arribar el compromís de traslladar a la Seu dues persones de la plantilla de TV3, que comptaran amb un despatx propi cedit per l'ajuntamentc. «Comprovem que existeix la voluntat de continuar fent el seguiment de les notícies d'aquí de forma àmplia, fins i tot amb delegació pròpia, tot plegat fins que no se solucioni a través dels tribunals la qüestió contractual amb l'actual equip de treballadors», va indicar Batalla.

La moció de CiU i ERC va comptar amb l'abstenció del PSC-Progrés i el PP i el rebuig d'ICV. Progrés va considerar que l'opció d'abstenir-se demostra una posició crítica «perquè el text només rebutja les retallades però no demana la suspensió de la mesura». Ordeig va lamentar que la reestructuració de la despesa i del personal «farà que la qualitat informativa del Pirineu se'n ressenteixi». A més, es va mostrar escèptic en relació amb l'anunci de Batalla sobre la creació de la delegació de TV3 a la Seu. «Això és fer volar coloms, perquè no hi ha cap comunicació oficial, només l'evidència d'un canvi de model que no s'hauria d'haver fet quan funcionava perfectament el sistema actual», asseverava.

En el mateix sentit es va posicionar el portaveu d'ICV, Antoni Viñals, que va reivindicar «concreció» a l'equip de govern i evitar «fantasies sobre despatxos, instal·lacions i treballadors de TV3 a la zona». Viñals va opinar que s'està improvisant sobre la marxa en relació amb la informació al Pirineu i que caldria haver evitar «partidismes» en una qüestió tant important per al territori.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Pere Millàs, va optar per l'abstenció perquè considera que l'Ajuntament de la Seu no és qui per decidir què ha de fer la televisió pública de Catalunya. Així mateix, va instar el consistori a defensar els interessos «de tots», sense «centrar-se en ningú».

Comunicat / Progres va emetre ahir un comunicat lamentant la negativa del govern de CiU a sol·licitar la suspensió immediata de la supressió de les corresponsalies de TV3 al Pirineu. CiU va votar no a la proposta del PSC i ICV en el plenari de l'Ajuntament de La Seu on és demanava aturar els acomiadaments i estudiar alternatives que no perjudiquin el territori. El grup de Progrés insisteix en el comunicat en la necessitat de demanar, de forma unitària, entre tots els grups polítics presents al Pirineu, la suspensió immediata d'una mesura «injusta i arbitrària», que elimina el cent per cent dels corresponsals en un dels territoris més extensos de Catalunya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT