PUBLICITAT

Pujal agafa el relleu de Cases amb una junta i un projecte continuistes

  • El termini de candidatures va expirar ahir a les set de la tarda i no es va fer entrega de cap altra llista
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A dalt, Pujal (dreta) entrega la llista al secretari general de l'ACA, Sasplugas. A baix a l'esquerra signa la candidatura i a la dreta saluda Cases, ahir Foto: ÀLEX LARA

Enric Pujal serà el nou president de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) el dimecres de la setmana que ve, dia oficial en què Josep Maria Cases deixarà d'estar al capdavant de l'entitat després de complir les dues candidatures –de quatre anys cadascuna– com a màxim que estipulen els estatuts. Agafa les regnes de l'ACA, per tant, el que des del 2005 ha estat el vicepresident i sobretot, el seu l'home de màxima confiança.

La candidatura de Pujal ha estat l'única que s'ha presentat a les eleccions, i la va dur ahir en mà el propi cap de llista, passades les sis de la tarda, quan encara mancava una hora perquè finalitzés el termini. En ser l'única passa a ser l'escollida. El dimecres de la setmana que ve serà un dia de comiats i presentacions.

Comiats perquè serà l'adeu de Cases, el president que va assumir la responsabilitat d'enlairar una entitat que estava en una situació més que precària cap a finals de maig del 2005. Segons els auditors s'havia arribat a una situació «inconduïble» –per no dir irreversible– però amb una gestió exemplar s'ha aconseguit eixugar en 8 anys un deute d'1.622.000 euros gràcies a bons acords amb patrocinadors de primer nivell i reactivar el circuit del Pas i les activitats esportives, que són part dels ingressos que han ajudat a deixar enrere els números vermells.

Serà també una tarda de presentacions perquè el relleu de Cases presentarà la seva gent de confiança. Hi ha tres cares noves respecte de l'anterior junta, que són Joan Gabriel, Toni Riba (fill) i Jordi Torres. La resta són vells coneguts que han pujat un esglaó a nivell jeràrquic: Carles Puig serà el quart vocal, Ramón Planellas el tresorer i Jordi Pascal el vicepresident. Qui no continuarà serà Jordi Serracanta, president de la parcel·la esportiva que deixa el càrrec. Segons Pujal ho fa «per honestedat: no pot dedicar-s'hi de ple». La junta ha de decidir ara si omple aquesta vacant.

TRES PILARS / Acte seguit la junta de Pujal presentarà el projecte per als pròxims quatre anys, en el exposarà una política continuista tant a nivell social com esportiu, del qual ell mateix va avançar ahir quins seran els punts a potenciar. Hi ha tres pilars: «Hem d'aconseguir portar el club com una empresa», per tal de mantenir motivats als treballadors. «Buscar estratègies noves per augmentar el número de socis», que al 2005 era d'uns 6.200 i ara, d'uns 5.700.

I per últim mantenir el calendari esportiu, que de fet ja està configurat per la junta de Cases per al pròxim curs. Aquest ha de rebre l'aprovació de la junta entrant, però per ser de línia continuista s'aprovarà. Les competicions que engloba són les mateixes que en el 2012 però es volen afegir de noves. Per per sobre d'aquests tres pilars Pujal ha fet una promesa, també continuista: «Mantindrem els valors de l'enteresa, la honestedat, l'austeritat i la serietat». Adjectius que va aplicar Cases i que li van donar un resultat de matrícula d'honor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT