PUBLICITAT

Rodríguez diu que no «hem de tancar els ulls» al problema de l'avortament

  • La ministra de Salut i Benestar és receptiva i diu que «és una realitat de la societat molt gran»
  • Ferrer reitera que si es planteja «en els mateixos termes» que quan estava al PS, «hi estic d'acord»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ahir durant l'acte del Dia internacional de la dona treballadora. Foto: ANA / A.R.

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va declarar ahir que «no hem de tancar els ulls a una realitat de societat que és molt gran», en relació a la proposició de llei presentada pels socialdemòcrates de despenalització de l'avortament sota tres supòsits. La ministra va afegir que el de l'avortament «és un tema important i que tots els ministres de Salut han estat sensibles a aquesta problemàtica», segons declaracions recollides per l'ANA.

Rodríguez va explicar que cada any és coneixedora de les xifres de dones que avorten fora d'Andorra ja que «m'envien les estadístiques» i que davant l'evidència que «es fa fora el que no es pot fer aquí» ella es mostra «sensible». La ministra es va mostrar receptiva a la qüestió dient que «vull saber en quines condicions es fa i no tancar els ulls a una realitat de societat que és molt gran».

Per la seva banda, la cònsol major de al capital, Rosa Ferrer, va explicar que desconeix el text presentat pel PS, però que si es planteja l'avortament en els mateixos termes que quan ella formava part del partit «hi estic d'acord». Ferrer va assegurar que en aquell cas «el text que s'havia treballat tenia molt en compte el redactat de la Constitució».

CONSELLERS AL TWITTER / Rosa Gili i David Rios van treure a debat la despenalització de l'avortament a la xarxa social Twitter. Gili va dir que «ha arribat l'hora de despenalitzar l'avortament en casos de violació, malformacions del fetus, salut de la mare», però, en un altre tuit, referint-se a la majoria de DA al Consell General va afegir que «a veure si som valents i no traiem el típic comodí del ‘ara no toca'».

Pel que fa a la despenalització sense supòsits, opció que sempre han defensat Els Verds d'Andorra, David Rios va dir que «és una opció que el PS actualment no contempla. Com he dit cal anar pas a pas, sense tacticisme».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT