PUBLICITAT

El River segueix intractable

  • Joc dur, intensitat, lluita defensiva, encert i no baixar la guàrdia, els secrets de l'11a victòria lluny d'Andorra
EL PERIÒDIC
PALÈNCIA

Periodic
Wright i Fornàs lluiten pel rebot, davant de la mirada de Pablo Sánchez i Albert Moncasi, ahir a Palència Foto: ÓSCAR NAVARRO / DIARIO PALENTINO

els conjunts rivals deuen estar al·lucinant, però no menys que el mateix River Andorra, de la trajectòria d'aquest equip aquesta temporada. El somni de l'ACB –esportivament parlant– és més prop que mai, i més després de la gran victòria d'ahir a Palència contra un equip que va posar tota la carn a la graella per intentar vèncer un líder que està, senzillament, intractable. El River va donar una classe magistral de joc dur –el partit ho demanava–, intensitat, lluita defensiva, encert i especialment de la qualitat dels campions de no baixar mai la guàrdia per evitar ensurts. Així, ahir quan semblava que el Palència pujava com l'escuma, apareixien Flis –novament fantàstic– o Blanch –18 punts, i mig lesionat– per dir, ep, que tenim fam d'ACB. I tot mirant de reüll a Pamplona, on el Burgos va vèncer amb una nova demostració de potencial: 55-87. Sí, és clar, encara són a la lluita els burgalesos, però ara només resten cinc partits.

Si algú pensava que perquè en el primer quart el River va aconseguir aviat una distància de nou punts (9-18) estava tot fet, anava errat. El Palència va lluitar ahir com un gat acorralat davant d'un bloc andorrà que va haver de traure el manual de la intensitat màxima i concentració per assolir l'objectiu, la 19a victòria de la temporada i l'11a lluny del Principat. El triple de Maresch que posava aquells 18 punts en el marcador visitant va veure com rebia un imitador per banda contrària gràcies al canell màgic d'un Janis Porzingis que en va anotar dos consecutius en dos minuts i va fer que tot tornés a començar. Així, el primer quart va deixar un bàsquet de batalla amb un marcador alt (24-26), gràcies a que si el River volia manar, el Palència no era menys.

En el segon quart, amb Porzingis ja amb tres triples a la butxaca en el primer quart, la defensa andorrana va intentar superar problemes. Blanch començava a aparèixer (de dos i de tres), i Wright mostrava de nou que aquesta temporada és la de la seva consagració com a tanc de la pintura. Les distàncies es mantenien a favor del River per dos punts (28-30, 36-38), fins que Moncasi va esmaixar i després Blanch va fer la seva de dos: 37-42. El temps mort dels locals, però, va provocar la reacció, i el Palència remuntava fins el 41-42 que passaria a 43-42 en uns 0,7 segons finals de possessió per al palentins on van passar més coses que a un pit-stop de la la Fòrmula 1. La indignació era andorrana entre un ambient cada vegada més tens. Les explicacions que demanava Peñarroya al finalitzar aquest segon quart, amb els equips als vestidors, no servien de res, i el 43-42 obligava el River a ser novament un equip líder.

El tercer quart va nàixer malament. 50-44 per als locals, però llavors va arribar el moment de Flis amb cinc punts consecutius que ajustaven les distàncies a un punt (52-51), mentre que Pablo Sánchez, que amb l'absència de Justin Safford gaudeix de més minuts i millora registres, situava el marcador 52-53. Però Porzingis seguia amb la canya preparada, i un triple seu posava el 55-53. Novament el River havia de tornar a començar, i ara va ser Moncasi –guanya confiança i millora gradualment a cada partit– qui va iniciar el camí cap a la victòria acompanyat de Dani Pérez amb un triple de crack que deixaven un 55-57 ben maco, amb tècnica a Fornàs inclosa i fins a l'eternitat... El posterior empat a 59 va ser un mirall, perquè Pablo Sánchez i Schreiner anotaven de tres i amb el marcador 61-65 acabava el quart.

En el definitiu, Blanch i Flis, Flis i Blanch, eren els que més van tornar a destacar entre tota una plantilla molt participativa, i amb aquest secret a la butxaca, Peñarroya, que a la banda pivotava com ningú, sabia que la victòria era a prop. Al final, 74-82 en un duel de duresa i intensitat. De pur bàsquet. El típic bàsquet que et duu a la glòria de l'ACB. Esportivament parlant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT