PUBLICITAT

Indignació general

  • Els entrenadors del Principat es mostren indignats per la sanció de 13 partits a Carlos Sánchez
R.M.S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sánchez es tapa la cara durant un partit al Poliesportiu contra el Jumilla Foto: EL PERIÒDIC

La paraula que defineix els 13 partits de sanció que han imposat al tècnic del FC Andorra de futbol sala, Carlos Sánchez, per suposadament dirigir el seu equip des de la graderia de Melilla, estant sancionat, és indignació. Però es poden incloure «estupor», «incredulitat», «vergonya», «al·lucinant», «bestiesa», «desmesurat», «aberració»... Totes es van dir ahir per alguns dels entrenadors dels principals equips del Principat.

Justo Ruiz, entrenador de futbol del FC Andorra, va afirmar que la decisió és «una aberració». «No és coherent que per una agressió siguin tres partits i per això 13. No té sentit», va dir, per afegir-hi: «Potser després em tapen la boca amb la llei a la mà, però em sembla vergonyós». En el mateix sentit es va expressar l'entrenador del River Andorra, Joan Peñarroya: «És una autèntica bestiesa. La normativa deu dir que són 13 partits, però llavors està molt mal feta». Peñarroya va insistir: «Alguna cosa falla, és desmesurat, i a més després hi ha coses que es passen per alt».

Lluís Hillaire, tècnic del CV Andorra de vòlei, va destacar l'estranya justícia esportiva: «És al·lucinant. Altres entrenadors inciten a la violència, i per això no passa res». «Està clar que una persona amb llicència no pot cridar contra l'equip contrari des d'una graderia ni al camp», va assegurar Hillaire, «però si a més és per donar instruccions, és vergonyós».

El company de Sánchez, Xavier De la Rosa, seleccionador de futbol sala, va ser explícit: «Pots insultar un altre, fer-li una puntada i que sigui buit mesos de baixa per lesió, i et cauen sis o set partits, i després d'altres posen el dit a l'ull a un altre entrenador, i no passa res, i per això a Carlos li posen 13 partits, quan a més jo el conec bé i ni tan sols quan era jugador i jugava contra ell, mai no protestava. És una vergonya». «Jo he vist com un president i un jugador d'un equip li pegaven un cop de puny directe a un àrbitre, i els van sancionar amb 12 partits», hi va afegir De la Rosa. També es va pronunciar el seleccionador de futbol, Koldo Álvarez: «Et sents indefens com a entrenador. És que és una bogeria. Per una agressió entre jugadors mai no cauen tants partits. No s'entén».

Certificació del president del melilla / El FC Andorra ahir continuava en la feina de recaptar tota la informació del partit de Melilla per enviar a Competició el corresponent recurs. El text ja està redactat, segons va informar ahir el director gerent del club, Emili Puig, però encara falta que arribi el vídeo amb les imatges que demostrin que la situació de Carlos Sánchez a la graderia era molt allunyada de qualsevol opció de comunicar res als seus jugadors. De fet, el que sí que ha rebut el FC Andorra és el certificació del president del Melilla, assegurant que el tècnic tricolor era al seu costat durant el partit.

L'OPCIÓ DE FITXAR UN TÈCNIC JA ES VEURÀ / Preguntat ahir Emili Puig per si el club estudia incorporar un nou entrenador, ni que sigui per fer les funcions d'un segon tècnic, cosa que el primer equip ara per ara no té, la seva contestació va ser que el primer pas és esperar la resposta al recurs: «Primer hem d'esperar la resposta, i després ja valorarem la situació». El club, per les dificultats econòmiques actuals, no compta amb un segon entrenador.

DUBTES SOBRE ELS ÀRBITRES / Des del club, Puig va manifestar ahir en roda de premsa que els dos àrbitres són dels que «van molt a Melilla», i per això, segons va enllaçar, «potser es van voler treure una espina envers el Melilla»

EL CLUB CONFIA EN LA REBAIXA / Emili Puig va insistir ahir en la confiança del club en què la sanció al seu entrenador serà rebaixada. «Esperem que així sigui», va dir, tot basant-se també en el precedent de Fran Torres, entrenador del Playas de Castellón, que el passat desembre va ser sancionat també amb 13 partits per idèntica situació –la diferència és que la graderia del pavelló del Playas és just al darrera de la banqueta–, i després del recurs se li va rebaixar a dos.

‘TIMING' / El club té un marge de deu dies per presentar el recurs, tot i que treballa per enviar-ho avui o com a molt tard el pròxim dilluns, per tal que no passin les jornades i així que Carlos Sánchez pugui ser a la banqueta el més aviat possible, en cas que s'accepti el recurs i que es rebaixi la sanció. Després, el recurs primer ha de ser aprovat i acceptat per Competició, abans de dictaminar una nova resolució, que segons Puig sol ser ràpida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT