PUBLICITAT

Obrir-se a les noves tecnologies

  • Proposició de llei per millorar la privacitat dels usuaris a les xarxes socials i fomentar la inversió
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els alumnes participants ahir al Consell de Joves. Foto: TONY LARA

Les Proposicions de llei per millorar la privacitat dels usuaris a les xarxes socials i la que vol fomentar la inversió estrangera d'empreses de telecomunicacions d'àmbit europeu a Andorra van ser les dues propostes més debatudes en el marc del Consell de Joves celebrat ahir.

En el primer cas, la possibilitat d'introduir en el Codi Penal articles referents al mal ús de les xarxes socials i sancions per als delictes previstos, així com la responsabilitat dels mateixos usuaris a l'hora de compartir determinades informacions, van centrar la majoria d'arguments.

En el segon, les conseqüències per a Andorra Telecom i per a les arques públiques, els serveis que podrien oferir les empreses estrangeres o els preus que es paguen a la parapública andorrana i que tenen les companyies de fora van ser els principals punts abordats en el Consell dels Joves.

A més d'aquestes dues, es va aprovar la Proposició de llei per a la promoció i conservació del sector primari, la de modificació de les baixes de maternitat i paternitat i la de neteja del sotabosc i es va refusar la que preveia la introducció de l'ordinador portàtil a partir de secundària.

Sense ordinadors

Tant Gili com la vicepresidenta de la Comissió, Roser Bastida, es van mostrar sorpreses que no progressés la proposta sobre la introducció de l'ordinador portàtil a les escoles a partir de secundària.

Els arguments per no donar-hi suport es van basar en el cost dels ordinadors per a les famílies, la desaparició dels llibres i mètodes tradicionals d'estudi i un abús de les noves tecnologies, segons va informar l'ANA.

Bastida es va mostrar sobtada pel resultat d'aquesta votació «perquè els joves estan molt abocats a les tecnologies i al seu ús i han estat molt contundents a favor dels llibres, els manuals de text i les editorials». També va destacar que ningú hagi plantejat els ordinadors com a eina complementària dels llibres de text.

Tant les conselleres generals com els joves es van mostrar satisfets de la participació en el Consell de Joves, tot i que els darrers consideren que les seves opinions sovint no es veuen reflectides en els debats habituals del Consell General.

«Sí que podem comentar a fora del Consell, però a dintre no influeix. Miren sota el seu punt de vista i no sota el nostre», va apuntar l'alumna del Lycée Comte de Foix, Alexia Torné.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT