PUBLICITAT

L'Audiència obliga a complir presó a Fidel Pallerols

EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
L'empresari andorrà Fidel Pallerols, el 25 de gener passat Foto: ALBERT BERTRAN

L'Audiència de Barcelona ha obligat l'empresari andorrà Fidel Pallerols i als excàrrecs d'UDC Lluís i Vicenç Gavaldà a anar a presó per complir les penes d'entre set mesos i any i mig de presó que se'ls van imposar, tot i no tenir antecedents penals.

En un acte, al qual ha tingut accés Efe, la secció segona de l'Audiència de Barcelona ha resolt no concedir a aquests tres condemnats pel desviament de subvencions públiques de l'anomenat cas Pallerols el benefici de la suspensió de l'execució de les penes de presó fixades en la sentència que van pactar amb les acusacions.

En una sentència de conformitat, l'empresari andorrà Fidel Pallerols i el conseller nacional d'UDC Vicenç Gavaldà van ser condemnats a set mesos de presó cadascun, mentre que l'exdirector general d'Ocupació Lluís Gavaldà se li va imposar una pena d'any i mig de presó.

En ser inferiors als dos anys de presó i no tenir antecedents, els condemnats podrien haver-se lliurat d'anar a presó si així ho hagués acordat el tribunal, però l'Audiència de la capital catalana ha rebutjat concedir el benefici de suspensió de la condemna i també conmutar-lis la pena de presó per una multa.

Actuació delictiva / En el seu acte, que compta amb el vot particular del magistrat Javier Arzua, la sala argumenta que el cas Pallerols, en què ha quedat acreditada «una actuació delictiva emmarcable en el que col·loquialment es ve donant a denominar corrupció política a través d'una trama organitzada, ha de prevaler per sobre de tot la funció de prevenció general que, al costat d'altres, està cridada a complir la pena».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT