PUBLICITAT

Càstig «immoral»

  • La RFEF sanciona amb 13 partits al tècnic Carlos Sánchez per «donar instruccions des de la graderia»
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sánchez parla amb els seus jugadors en el duel de la primera volta amb l'UPV València, des de la graderia Foto: TONY LARA

El FC Andorra va rebre ahir una notícia que els va deixar estupefactes. Des de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) els va arribar una sanció a l'entrenador Carlos Sánchez, de l'equip de futbol sala de la Segona Divisió, de 13 partits. La base del càstig radica en l'acta de l'últim duel disputat pels andorrans a Melilla (4-5 per als tricolors), quan l'entrenador madrileny estava sancionat per dos partits –en complia el segon d'ells, el primer va ser contra l'UMA Antequera–, i era a la graderia, i no a la banqueta. Segons l'acta dels àrbitres del partit, Sánchez va «donar instruccions des de la graderia, estant subjecte a sanció federativa e incomplint l'acord sancionador del jutge de competició de futbol sala». Segons això, el tècnic va violar l'article 137/4h. Sánchez considera que la sanció és «absolutament desproporcionada i fins i tot immoral» i «fa riure per ridícula».

El passat divendres, a Melilla, Carlos Sánchez complia amb el seu segon partit de sanció que se li havia imposat després del matx contra el Jaén, fa tres jornades, quan va deixar anar un «vaja tela» que, segons el tècnic, «ni tan sols li vaig dir a l'àrbitre». Aquella expressió li va costar una sanció que va afrontar en el matx següent contra l'UMA Antequera, i després a Melilla, on era també a la graderia. Allà, però, segons l'acta arbitral, va donar instruccions als seus jugadors, sent això una prohibició tipificada en l'article 137/4h. L'acta culpava Sánchez de «donar instruccions» des de la graderia estant sancionat, cosa que no pot fer. En tot cas, el tècnic considera que és «ridícul» i que «no té sentit, perquè jo estic a 30 metres dels jugadors».

L'entrenador del FC Andorra assumeix que en algun moment del partit alguns jugadors es van poder girar a veure què deia ell per alguna acció del partit, però Sánchez argumenta: «És que és ridícul, perquè som un club modest de Segona Divisió amb un pressupost mínim, no tenim segon entrenador, anem com anem, jo vaig sol als partits i en algun moment pots fins i tot dir que surtin el 10 i el 5 pel 4 i el 3, per posar un exemple, i són coses normals».

3 PARTITS AL DELEGAT DEL MELILLA / Al partit de Melilla hi va haver sanció per al delegat del club local, Francisco Gómez. Però, aquest ha rebut una sanció de tres partits, dos per «desconsideracions als àrbitres», i un per «donar una empenta» a Ique, segons l'acta arbitral que es va enviar al jutge únic de Competició. «Si jo hagués insultat o agredit algú , però que em sancionin per no fer res mitja temporada...», va dir ahir el tècnic de l'Andorra.

QUEDEN SIS PARTITS, I ELS PLAY-OFF / La Segona Divisió viurà el pròxim cap de setmana la 21a jornada de les 26 que són –13 partits de sanció equival a mitja temporada–, i l'Andorra té en el seu calendari rebre el Levante Dominicos el dissabte 9, viatjar després a Castelló per jugar contra el Playas el dia 16, i ja a l'abril, el dia 6 rebrà el Carnicer Torrejón, el 13 visitarà ElPozo Ciudad de Murcia, el 20 rebrà l'Uruguay Tenerife, i tancarà la competició regular el 27 d'abril a la pista del FC Barcelona Alusport B.

A part d'això, l'equip andorrà, que és 7è a la lliga, lluita per classificar-se per al play-off, el que suposaria un mínim d'altres dos enfrontaments en què Sánchez tampoc no podria seure a la banqueta.

RECURS DEL FC ANDORRA / El FC Andorra treballa en el recurs i té 10 dies per enviar-lo. Espera un text del Melilla que inclou que Sánchez no va fer el que diu l'acta arbitral, a més d'un vídeo. «Falta que ho acceptin», va manifestar Sánchez.

UN HOME NET / El tècnic madrileny considera que és un home educat i que no perd les formes: «Sempre intento posar calma si hi ha qualsevol problema, sóc qui posa la pau i intenta dialogar, no tinc cap un mal to cap als àrbitres, sóc molt respectuós amb tothom». El que li fa mal a Sánchez és, especialment, «que això et deixa marcat encara que hi hagi una reducció de la sanció». Sánchez creu que el jutge de Competició «juga amb la carrera esportiva de la gent», perquè pensa més enllà: «És que posem-nos al cas que jo marxo al final d'aquesta temporada. ¿Qui voldria fitxar a un home que sap que la pròxima temporada no podrà ser a la banqueta per estar sancionat?». Per això, ataca: «No sé quina mena de justícia està impartint».

UN PRECEDENT: FRAN TORRES DEL PLAYAS / Hi ha un precedent en la LNFS, que és Fran Torres, del Playas de Castellón, entrenador que també va rebre aquesta sanció de 13 partits per idèntica raó, però segons va manifestar ahir el director gerent del FC Andorra, Emili Puig, li va ser reduïda per part del Comitè a només dos.

INSTRUCCIONS HABITUALS / Que un entrenador sancionat doni instruccions des de la graderia, encara que siguin mínimes, és una cosa que es veu durant els partits, tot i efectivament estar tipificat com una acció irregular per part de Competició. En tot cas, la decisió de fer-ho públic està en mans dels àrbitres, que són els que a vegades ho traslladen a l'acta del matx, o no. En aquest cas, com en el cas de Torres, els àrbitres ho van escriure, i el Comitè ha actuat en conseqüència.

NO ACTUA LA LNFS, SINÓ LA RFEF / Un dels problemes és que el Comitè de Competició és de la Federació de Futbol, amb la qual cosa no jutja la Lliga Nacional de Futbol Sala (LNFS). Des d'alguns clubs es protesta perquè aquest jutge únic de Competició només rep informes i es basa amb la informació exclusiva de les actes, i a més «no sap res de futbol sala», com manifesten algunes fonts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT