PUBLICITAT

La 'sincro' intenta créixer

  • Delgado serà a l'Open de França i la FAN aposta també pel waterpolo
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Iris Delgado, ahir abans d'entrenar a Ordino Foto: FAN

La Federació Andorrana de Natació vol donar un salt de qualitat i mira més enllà de la natació. La sincronitzada i el waterpolo estan en el seu punt de mira. Si hi ha una bona base en la ‘sincro', i en el waterpolo ja ha nascut un club com el Taurons d'Encamp, ara aposta per la competició exterior d'algunes de les seves joves, i per portar un campionat cadet i infantil internacional del món de la pilota, el 1r Andorra BWMF Cup.

La FAN estarà representada a París, el pròxim 15 de març, per Iris Delgado, que competirà per primera vegada en una competició del nivell internacional de l'Open de França. Delgado és del 1997, categoria júnior, i ho farà en la modalitat de Solo Lliure. Aquesta serà la primera vegada que es competeix en rutines. L'objectiu de la nedadora serà lluitar per millorar els seus registres habituals, que estan amb notes entre 5 i 6.

La FAN valora positivament que aquesta sigui la primera vegada que una representant andorrana formi part d'una competició júnior d'aquest nivell. Delgado hi serà acompanyada per l'entrenadora Livia Montes. Així mateix, a l'Open de França també viatjarà Natàlia Meca, que ha estat escollida com a jutge de la competició.

Un torneig de waterpolo

Andorra acollirà del 4 al 8 de setembre al Serradells el 1er Andorra BWMF Cup de waterpolo. El torneig es posa en funcionament després de l'acord de col·laboració al que han arribat la FAN i l'associació Be Water My Friend.

La cita tindrà dues categories, la dels nascuts els anys 1998-1999 (cadets) i 2000-2001 (infantil), amb un total de 32 equips provinents de diferents països. Es preveuen uns 14 esportistes per entitat. A més, la idea és que siguin al Principat unes 350 persones pel que fa a clubs, mentre que s'espera una atracció de 250 familiars. Ahir ja s'havien superat els 16 clubs inscrits, entre els quals hi ha italians, grecs i espanyols. La intenció és tenir un màxim de 8 clubs espanyols, i la resta europeus, tot i que també s'estudia l'opció d'algun equip brasiler.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT