PUBLICITAT

Sorribes, Lluís Claret i Massa reben l'Àgora 2012

  • El violoncel·lista lamenta que l'ONCA no és prou reconeguda
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els tres premiats amb les autoritats i els organitzador de l'acte, ahir al nou Consell General Foto: ÀLEX LARA

La periodista Rosa Mari Sorribes, l'exsecretari del copríncep episcopal, Joan Massa; i el violoncel·lista Lluís Claret han estat els guanyadors dels premis Àgora 2012 que es van lliurar ahir a la nit al nou edifici del Consell General. La primera va rebre el guardó en representació de tots els que van lluitar per la normalització dels mitjans de comunicació en la segona meitat del segle XX a Andorra. Al segon se l'ha volgut reconèixer com a pensador i per la seva participació en la signatura de la Constitució com a secretari del copríncep. Per últim, Claret ha estat premiat per portar el nom d'Andorra «als nivells més alts de la cultura musical», com va assenyalar el presentador de la gala, Àlex Lliteras.

L'associació d'entitats Àgora Cultural va lliurar ahir els premis Àgora 2012 que reconeixen la contribució de diverses persones per la cultura del país. La cerimònia es va inaugurar amb el discurs del director de l'Institut de Música del Comú d'Andorra la Vella, David Sanz, que va apuntar a desvincular la cultura dels objectius polítics i econòmics i va demanar que s'inverteixi més en educació per garantir-ne un bon ús.

La primera premiada ha estat la periodista Rosa Mari Sorribes com a representant de les persones que durant la segona meitat del segle XX van lluitar per la normalització dels mitjans de comunicació. Sorribes va destacar que tot i que abans no tenien res i la premsa d'ara té més mitjans que l'haurien de fer «més lliure, hi ha uns condicionaments que abans no teníem perquè no érem ningú». Massa va definir els seus 26 anys al Principat com una aventura i va agrair que Àgora Cultural hagi pensat en ell «com un dels que ha format part de la cultura d'aquest país en els últims 20 anys». Massa va instar a viure d'acord amb el que un pensa i va assenyalar que «la cultura ens dona la dimensió i fa possible ser allò que realment ja som»

Per últim, Claret va estar reconegut per un emotiu Joan Margarit que va recordar els concerts que el violoncel·lista va oferir quan va morir la seva filla. Claret va desitjar que en els propers anys hi hagi altres músics premiats «perquè hi ha un molt bon planter». Va lamentat però que la feina de l'Institut d'Estudis Musicals i de l'ONCA no és prou reconeguda i que no hi hagi més públic als concerts, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT