PUBLICITAT

Els 115 canals de Cable Mútua costen a la societat laurediana 210.000 euros per exercici

  • El Plus aparta el distribuïdor amb una oferta inassumible
GLÒRIA GURDÓ
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Cable Mútua va ser el primer distribuïdor a Andorra de televisió de pagament, digital i analògica. Avui l'oferta digital de Cable Mútua suma 115 canals de televisió per a totes les edats i tots els gustos. L'única cosa que no pot oferir Cable Mútua des que l'STA o Andorra Telecom va arribar a l'acord milionari amb Prisa, són els continguts de Canal +, que no obstant això, podria contractar però a un preu inassumible, segons informa l'empresa. Cable Mútua té 1.100 abonats i els continguts dels canals de televisió que ofereix li costen 210.000 euros a l'any.

La diferència de costos entre un i altre operador s'expliquen pel fet que la Mútua de Sant Julià de Lòria està associada amb vuit operadors més que sumen 50.000 abonats i que negocien directament amb les productores de canals, les majors. Cable Múta paga per abonats mentre que Andorra Telecom ha negociat un paquet amb Prisa i depèn exclusivament d'aquest distribuïdor. I és que després de comprar Sogecable, Prisa és la productora del Plus però per a la resta de canals que entren el paquet d'Andorra Telecom és un distribuïdor més de canals, però no una major.

Preus i punts de recepció / A més, des de Cable Mútua també s'insisteix en que el funcionament d'un i altre operador també és diferent. Mentre que Andorra Telecom cobra per cada punt de connexió de la televisió digital per fibra òptica, la connexió de Mútua Cable es fa a través de l'antena de televisió de casa o de l'edifici, de manera que l'oferta televisiva que ofereix es pot veure des de qualsevol punt de recepció –cuina, habitacions o saló–, sense haver de contractar un nou abonament. Actualment, els preus de l'abonament amb IGI inclòs, són de 27,90 euros (bàsic), 50,05 (taquilla, amb futbol i Gol TV). Però també ofereix els mateixos abonaments per als jubilats al preu reduït de 22,46 euros i 43,35 euros, amb IGI inclòs.

En canvi, en aquest apartat, els preus d'Andorra Telecom, en associar la televisió per fibra òptica a paquets de telefonia fixa i internet, són a priori més atractius per al client. No obstant això, el paquet de televisió bàsic amb internet i telèfon és de 69 euros més el 4,5% d'IGI o sigui de 73,5 euros. Per tenir accés al paquet Premium cal afegir 9 euros més, 81, 7 euros. Tot dependrà doncs, de com el client rendibilitzi la inversió mensual en aquests serveis, i de com els utilitzi perquè la factura no augmenti.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT