PUBLICITAT

Gairebé mil alumnes participen a la campanya d'esquí de fons

  • La neu i l'ajuda de la Diputació possibiliten l'èxit de convocatòria
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Albert Batalla, Imma Obiols , Francesc Moix i Francesc Ganyet, ahir Foto: ajuntament de la seu

Un total de 973 alumnes de les escoles de la Seu d'Urgell i comarca van practicar durant aquest curs esquí nòrdic gràcies a la campanya que va organitzat el Consell Esportiu Escolar de l'Alt Urgell i la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic, i amb la col·laboració de les diferents estacions. Els escolars van poder fer gairebé 1.500 esquiades. L'Alcalde de la Seu d'Urgell i president de la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic, Albert Batalla, va anunciar aquestes dades en el balanç de la campanya d'esquí nòrdic a l'escola, que es va fer ahir juntament amb la tècnica de Tot Nòrdic, Imma Obiols, el responsable del Consell Esportiu de la comarca, Francesc Moix, i el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet. El programa d'esquí nòrdic dirigit a les escoles de tot l'Alt Urgell i part de la Cerdanya que compte amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida, es va beneficiar aquest any de bones condicions meteorològiques, contràriament als dos últims anys en que no es va poder fer per falta de neu. Albert Batalla va explicar al respecte que «s'ha treballat de manera col·lectiva perquè l'esquí nòrdic és un esport estratègic de la comarca». L'alta participació d'escolars alturgellencs en aquesta campanya per fomentar la pràctica de l'esquí nòrdic, esport d'hivern arrelat al territori, va comportar també la dinamització econòmica de les estacions d'esquí nòrdic. «La promoció esportiva va lligada també al desenvolupament econòmic de les nostres valls», va afegir Batalla.

El nòrdic a l'escola/L'estratègia d'aquesta campanya escolar d'esquí de fons és que els nens i nenes des de P5 fins a sisè de primària, hi participin amb l'objectiu que es puguin iniciar en aquest esport des de l'escola. I que els joves esportistes puguin continuar a practicar-lo a través del club per accedir al centre de tecnificació d'esquí nòrdic del Parc del Segre, per tenir l'oportunitat d'esdevenir esportistes de les més alta competició com l'urgellenc Vicenç Vilarrubla. Amb l'objectiu d'augmentar el nombre d'inscrits a l'esquí nòrdic dins l'escola i alhora fomentar l'activitat fora de l'àmbit escolar, aquesta temporada 2012-2013 es van fer diverses accions. La primera va ser l'activitat Llisca a fons que es va fer una matinal de dissabte al poliesportiu per tal que els escolars poguessin lliscar i practicar l'equilibri amb el suport de diversos estris. Una segona acció va consistir en que els escolars venessin uns tiquets, dels quals es van quedar l'import per tal de finançar-se l'activitat de l'esquí nòrdic a l'escola. Aquest tiquets, que valien 2 euros, donen dret a un sorteig d'uns esquís Salomon, un anorac Grifone i uns pals de marxa nòrdica.

La tercera i última acció va ser la campanya de seguiment escolar que permet als alumnes de la campanya d'esquí a l'escola, la possibilitat d'augmentar els dies d'esquí en caps de setmana. El preu d'aquest forfet especial és de 40 euros per quatre dies i a més, permet esquiar un dia a cada estació de l'Alt Urgell i de la baixa Cerdanya: Lles, Aransa, Tuixent i Sant Joan de l'Erm.

Festa final campanya /Aquesta temporada també es recupera la celebració de festa final de la campanya escolar d'esquí nòrdic que en les darreres edicions s'havia deixat de fer per manca de neu i de pressupost. Així, el pròxim diumenge 17 de març se celebrarà una gran festa dels escolars a la neu amb una competició entre els més petits i una demostració d'esprints que realitzaran els nois i noies que actualment s'estrenen al centre de tecnificació.

Cal remarcar que totes aquestes accions han estat possibles gràcies a l'ajut econòmic de la Diputació de Lleida que va permetre rebaixar el cost que havien de pagar les famílies i, a més a més, va donar la possibilitat d'incrementar el nombre de dies d'esquí extraescolar a un preu molt reduït. També cal recordar que les estacions no cobren el forfet a tots aquests escolars, i la resta de serveis resten a un preu molt econòmic. Cada sessió d'esquí que inclou el transport a pistes, el forfet, el material d'esquí i 3 hores de classe amb monitor costa a les famílies 22 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT