PUBLICITAT

David Eudal relleva Jaume Tomàs en el càrrec de seleccionador

  • Un altre il·lustre de la història del bàsquet andorrà, Xavi Mujal, serà el seu l'ajudant a la banqueta tricolor
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Eudal ?dreta? i Mujal, emocionats en la Festa del Bàsquet 2010 en què es va homenatjar al nou seleccionador Foto: EL PERIÒDIC

Feia ja uns mesos que Jaume Tomàs va decidir deixar la banqueta del combinat nacional i el propi exseleccionador, que conserva el càrrec de director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB), ha estat l'encarregat d'escollir el seu relleu i ahir va fer públic el seu nom: David Eudal.

Així doncs la tricolor queda en mans d'un altre il·lustre del bàsquet andorrà que precisament tindrà com a ajudant un altre integrant de la seva fornada, Xavi Mujal. A tots dos els avala la seva experiència com a tècnics en les categories inferiors del River i, prèviament com a jugadors que van iniciar-se i van retirar-se en el club que actualment presideix Gorka Aixàs. Són, en resum, grans coneixedors de la situació actual del bàsquet del país i Eudal serà el cap visible d'aquest tàndem perquè està dirigint el filial, còmodament instal·lat en la part mitja del grup 1 la taula de la Copa Catalunya, que és l'equip que més nodreix a la selecció.

Eudal no amaga que ser seleccionador «és el màxim a que puc aspirar a Andorra. No és que sigui un somni però sí que em fa enorme il·lusió. S'agraeix la confiança que ha dipositat en mi la FAB i espero estar a l'altura de les circumstàncies».

Eudal sap que el River B ha estat el pont pel qual ara ha estat designat seleccionador però ell va començar la carrera de tècnic amb els més petits del club –«que és el que més m'agradava», va admetre– i aquesta és la filosofia que vol implantar: «Incorporarem el màxim de gent jove», va avançar.

De tota manera encara no hi ha res planificat, ni a nivell de convocatòries ni a nivell d'entrenaments de preparació per als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg. «A partir del maig [la temporada regular del River B finalitzarà l'11 d'aquell mes] començarem els entrenaments i la idea és tenir un grup de 17 a 19 jugadors en la preconvocatòria».

La gran majoria seran del River B i algun altre com Guille Colom, Mofreita, Pallejà, Palou o Manyoses.

UNA TRAJECTÒRIA DIFÍCIL D'IGUALAR / L'Arribada d'Eudal a la banqueta de la selecció no serà gens senzilla, donat que el seu predecessor va deixar el llistó ben alt. Tomàs, que va haver d'assumir un canvi generacional precisament de jugadors com Mujal, Eudal o Jiménez, va tancar un cicle brillant de sis anys que va acabar amb la medalla d'or aconseguida al Campionat d'Europa dels Petits Països disputat a Sant Marino l'estiu de l'any passat. Amb Tomàs a la banqueta la selecció va conquerir quatre medalles; tres van ser en Europeus –bronze a Albània 2006, Plata a Malta 2010 i l'or de San Marino 2012– i un en els Jocs dels Petits Estats –bronze a Xipre 2009.

Els canvis en la FAB també afectaran a les seleccions de categories inferiors. La sub-18 masculina la dirigiran Xavier Luque i Xavi Galera, la sub-18 femenina Manel Sánchez i Esteve Malet i la sub-16 masculina Toni Jiménez i un altre nom encara per definir. Amb aquests canvis, doncs, comença una nova etapa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT