PUBLICITAT

Condecoració papal a Massa i Marquès

  • Monsenyor Vives elogia les aportacions a l'Església i a Andorra
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Els condecorats, Nemesi Marquès i Joan Massa, al Palau Episcopal. Foto: ANA/M.J.

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, va entregar dissabte passat de part del fins ara Papa Benet XVI la Creu Pro Ecclesiae et Pontifice a Nemesi Marquès i Joan Massa, en reconeixement als seus serveis per a l'església i el Papa. Vives va dir dels condecorats que eren uns «grans treballadors» al servei de l'Església i també d'Andorra.

Durant el seu parlament,Mons. Joan-Enric Vives va destacar que aquestes van ser probablement «de les darreres condecoracions que ha concedit el Sant Pare». L'actual bisbe emèrit de Roma, Joseph Ratzinguer, va centrar les paraules de Vives que en va lloar la figura i la «decisió valenta» de la seva renúncia. Pel que fa els condecorats, els va donar les gràcies i en va destacar el seu paper durant la negociació de la Constitució andorrana, que tot just farà ara vint anys que va aprovar-se.

L'actual vicari judicial del bisbat, Mossèn Nemesi Marquès va declarar que valorava molt «el gest del Papa d'aixecar acta d'aquest gran treball que fa l'Església i també la Santa Seu de tutela i protecció d'Andorra, com ha fet durant tota la història» i va afegir que se sentia molt «honorat d'haver aportat el meu granet de sorra a aquesta labor». L'ex secretari general dels Serveis del copríncep, Joan Massa, per la seva banda va dir que estava «molt satisfet i molt content» per rebre aquest reconeixement de Benet XVI. «He servit a Andorra servint a l'església d'Urgell i he servit a l'Església servint a Andorra», va afegir. La Creu Pro Ecclesia et Pontifice, fou instituïda pel Papa Lleó XIII.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT