PUBLICITAT

Andorra, candidata a acollir les finals de la Copa d'Europa 2014

  • Markus Waldner diu que és «impossible entrar en el circuit de velocitat de la Copa del Món masculina»
R. M. S.
SOLDEU

Periodic
A l'esquerra, Joan Verdú, ahir 41è en el seu millor resultat en el gegant europeu, i a la dreta Roger Vidosa, abans d'acabar fora de cursa en la zona plana de la pista Avet Foto: ÀLEX LARA

Markus Waldner, director del circuit de la Copa d'Europa de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), va confirmar ahir després del cap de setmana de gegants de la Copa d'Europa a Grandvalira-Soldeu, que aquest domini està en disposició d'acollir, gairebé amb tota probabilitat, les finals de la Copa d'Europa de 2014, cita que aquest 2013 correspon a Sochi (Rússia). Segons Waldner, hi ha una altra opció, la de Tarvisio (Itàlia), però aquesta no és encara una candidatura formal com sí que ho és, segons el director del circuit continental, l'andorrana. El que sí va deixar clar Waldner és que és «impossible» que Andorra pugui acollir la Copa del Món masculina de velocitat, perquè hi falta desnivell.

La decisió es prendrà en el consell de la FIS a Dubrovnic (Croàcia) del mes de maig, on hi assistiran tant el president de la FAE, Albert Coma, com Conrad Blanch, director general de Grandvalira Ensisa. «Grandvalira té la capacitat suficient com per acollir aquestes finals, i en té molts números», va dir Waldner. Aquesta fita suposa les finals de diferents disciplines, tot els mateixos dies.

L'ALTRE CANDIDAT NO TÉ DESCENS / El punt a favor d'Andorra per acollir aquestes finals és que a Travisio no tenen pista de descens, cosa que hi treballa Grandvalira amb l'Àliga. Així mateix, Waldner va confirmar que a la pista andorrana falten la neu artificial i les xarxes de protecció. En estiu hi haurà una «inspecció final», segons va informar.

VENÇ L'ITALIÀ DE ALIPRANDINI / Ahir la victòria va ser per a l'italià Luca De Aliprandini (2min 14.12s), que amb aquest resultat agafa aire per a les finals de Sochi. El van acompanyar al podi el finlandès Victor Malmstrom (2min 15,05s) i el Thomas Tumler (2min 15,24s). En la cursa de dissabte, va vèncer Elia Zurbriggen (Suïssa), seguit pel seu compatriota Manuel Pleisch i Florian Eisath (Itàlia).

PROBLEMES AMB EL CRONO / La cursa d'ahir va viure una aturada quan hi va haver un problema de cronometratge que va afectar el francès Victor Muffat, finalment 13è en aplicar-se els càlculs previstos dels dos cronos automitzats i el manual que sempre hi ha per tal d'evitar problemes. La màquina de control va tenir un problema que va provocar les protestes de l'equip francès.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT