PUBLICITAT

Entre setmana l'afluència de turistes està sent més fluixa

  • El mercat espanyol escurça les estades i disminueix la despesa del viatge
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns treballadors netegen l'entrada d'un hotel de la parròquia de Canillo durant una nevada d'aquest febrer FOTO: ANA

El portaveu de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julian, va explicar ahir que tot i que encara no coneixen les xifres exactes, la sensació és que el mes passat els establiments han notat un augment de les persones allotjades, però en canvi s'ha reduït la xifra de negoci, ja que les estades mitjanes han estat més curtes i la despesa feta pels clients disminueix a causa de la crisi econòmica.

Els hotelers també constaten que l'ocupació s'ha mantingut els caps de setmana, però que entre setmana el volum de pernoctacions ha estat més fluix, sobretot per culpa del mal temps. Preguntat sobre si creu que les estacions haurien d'allargar la temporada, Julian va opinar que per al sector hoteler seria «un esforç comercial i de comunicació molt gran». De fet, encara que Grandvalira hagi decidit allargar el tancament una setmana, fins al 14 d'abril, l'enquesta que ha fet la UHA constata que els hotels que preveien tancar el 7 d'abril no faran un esforç addicional per obrir una setmana més.

La Unió Hotelera, a l'espera de rebre les xifres exactes per part dels associats, ha constatat que l'ocupació dels caps de setmana es va mantenint, però que entre setmana l'afluència de turistes està sent més fluixa, a causa principalment del mal temps que ha fet durant les darreres setmanes. Julian va afegir que alguns caps de setmana també s'han vist afectats per la meteorologia, i que per exemple el passat va ser més fluix del que s'esperava a causa de les previsions de nevades a cotes baixes de Catalunya, que van fer que molts esquiadors optessin per no venir, informa l'ANA.

Més russos / Pel que fa a les nacionalitats dels turistes, la UHA observa com el mercat espanyol escurça les estades i disminueix la despesa del viatge, mentre que els visitants russos van en augment. Tot i això, Julian va assegurar que aquest mercat no està creixent amb els percentatges que es preveien, d'entre el 35 i el 40%, sinó que en global pot haver augmentat un 10 o 12%.

Les previsions fins a acabar la temporada d'hivern són, segons la UHA, força bones per la gran quantitat de neu, tot i que «cal veure com acaba», ja que el fet que la Setmana Santa se celebri a finals de març representarà un escurçament de la temporada. Per Julian, es tracta d'una «paradoxa» perquè serà una de les temporades «més concentrades» malgrat la gran quantitat de neu que acumulen les estacions.

Allargar la temporada / En aquest sentit, en relació a la possibilitat que es pogués allargar la temporada, Julian considera que han de ser les estacions les que valorin si els surt a compte econòmicament, però en tot cas, va assegurar que per als hotels representaria un esforç comercial i de comunicació molt gran per atreure esquiadors. De fet, tot i que Grandvalira té previst allargar la temporada fins el 14 d'abril, molts establiments de peu de pistes que preveien tancar el 7 d'abril no modificaran la data.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT