PUBLICITAT

Menys entrada de vehicles al gener pel mal temps

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de gener ha estat de 282.320, el que suposa una disminució respecte el mes de gener de l'any anterior del -10,2%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística en un comunicat en el que atribueix el descens a les dificultats per accedir al Principat durant diversos dies per les dues fronteres i el tancament de la frontera francoandorrana durant deu dies a causa de les condicions meteorològiques adverses.

De fet, les dades mostren que excloent els dies en que la frontera francoandorrana ha estat tancada, la disminució del nombre de vehicles és de -5,2%.

L'entrada de turismes ha disminuït en un -9,8% i els vehicles pesants en un -24,2%. Els turismes provinents d'Espanya i França han registrat un decrement del -4,2% i del -24,4%, respectivament.

Tancament / En aquest sentit, Estadística assenyala que les dificultats per accedir al Principat durant diversos dies per les dues fronteres i el tancament de la frontera francoandorrana durant deu dies han condicionat fortament l'entrada de vehicles d'aquest mes de gener.

Comparant l'entrada de vehicles excloent els dies de tancament tant del gener de l'any passat com d'aquest, la variació per la frontera francoandorrana seria del -7,9%, mentre que per les dues fronteres seria del -5,2%.

D'altra banda, la variació de l'acumulat d'entrada de vehicles dels darrers dotze mesos ha estat negativa respecte el total acumulat del mateix període de l'any anterior, en un -2,3%.

En aquest sentit, Estadística destaca la reducció de l'entrada de vehicles pesants, en un -17,5%, amb un decrement similar tant a la frontera hispanoandorrana (-16,4%) com a la francoandorrana (-20%). Pel que fa a l'acumulat d'entrada de turismes respecte al mateix període ha tingut una reducció del -1,9%.

Pel que fa a les dades ajustades, és a dir, les que s'obtenen un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any, Estadística posa en relleu que durant els darrers sis mesos s'observen uns increments percentuals positius, tot i un petit descens els darrers dos mesos, motivat pel descens d'entrada de vehicles tan provinents d'Espanya com de França.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT