PUBLICITAT

Els veïns de la part alta reclamen més aparcaments

  • També sol·liciten que l'avinguda del Fener sigui tota en sentit pujada
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marín i Calvet parlen amb els assistents a la reunió, dijous a la nit Foto: ANA/M.T.

Una quarantena de veïns de la part alta d'Escaldes-Engordany van participar dijous a la nit a la reunió de barri organitzada pel comú per tal de parlar dels neguits que genera el projecte de fer per a vianants l'avinguda Carlemany. Les principals demandes que van fer els assistents anaven encaminades a reclamar més aparcaments per a la zona, ja que consideren que aquesta és la causa per la qual s'ha anat reduint la clientela dels comerços. Els veïns van demanar que es tracti aquesta part de l'avinguda de manera igualitària que el tram que es tancarà al trànsit, i que s'hi facin inversions per millorar l'atractiu del CIAM i es creïn més pols d'atracció. També van reclamar que l'avinguda del Fener pugui ser tota de pujada, per portar més cotxes a la part alta. De la seva banda, els cònsols van obrir la possibilitat que en un futur el tram tancat al trànsit pugui ampliar-se cap a la part alta, estudiant alternatives de trànsit.

Els veïns de la part alta es van mostrar preocupats per les conseqüències que pot tenir el tancament al trànsit de l'avinguda Carlemany. Alguns consideren que això «ens acabarà de soterrar» perquè «ens tallen l'artèria principal i els vehicles no arribaran a la zona». Alguns dels presents preveuen que perdran entre el 40 i el 50% dels clients. Des del comú es considera que l'eix de vianants aportarà més gent a la part alta perquè l'aproparà al centre neuràlgic de la parròquia, i a més, el cònsol menor, Marc Calvet, va obrir la porta a estudiar de cara a un futur d'allargar la zona de vianants almenys fins a l'avinguda Copríncep de Gaulle, tot i reconèixer les dificultats que hi ha a nivell de mobilitat, informa l'ANA.

Una de les demandes principals que tenen els comerciants de la part alta és que es creïn més places d'aparcament, i van lamentar que el projecte que es va anunciar en el seu moment per fer un pàrquing al carrer Mossèn Guillem Adellach no hagi prosperat. De la seva banda, Calvet va precisar que s'està negociant amb la propietat de l'aparcament de la plaça de l'Església que els contractes de lloguer siguin més llargs per tal de fer-hi una inversió per ampliar les places fins a 120 amb la construcció de diferents nivells amb estructures prefabricades.

El CIAM no atrau / Els veïns també van sol·licitar que l'avinguda del Fener sigui tota en sentit pujada, per tal de «portar més cotxes a la part alta», una possibilitat que els cònsols s'han mostrat oberts a estudiar. També van reclamar més inversions a la zona, ja que consideren que el contingut del CIAM no atrau, i van demanar més pols d'atracció com podrien ser unes basses d'aigua calenta, més activitats d'oci i dinamitzar el centre històric al voltant del carrer d'Engordany. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT