La victòria més plàcida

• El River es passeja per sumar el 18è triomf en un duel en què el Planasa Navarra no ofereix res
R. M. S.

Si un jugador d'un equip fa 32 de valoració –monumental Dmitry Flis, 22 punts, 10 rebots–, i el conjunt dels jugadors rivals en sumen 38, queda clar quin serà el resultat. Ahir el River va tenir segurament el partit més plàcid de la temporada (78-53), davant d'un Planasa Navarra que va durar un quart, i gairebé ni això. Els andorrans segueixen líders indiscutibles, mentre que el Burgos, a casa seva contra el Corunya, ahir també va passar l'escombra (92-52).

L'inici del matx va ser tranquil en una mena de trasllat del tarannà del públic andorrà, com és habitual fred al principi de qualsevol enfrontament. El River va començar amb un 4-0 gràcies a Hampl i Pérez, aprofitant l'equip l'envergadura sota cistella, ja que Peñarroya va posar de sortida el txec i Moncasi. Però tot i les dues torres, el Planasa, amb Cage a la pista –la temporada passada va ser al River–, recuperava amb dos triples consecutius de Douglas que deixava l'empat a sis, després que Hampl també anotés.

No semblava una batalla tàctica, perquè els dos equips atacaven amb certa tranquil·litat, sense que les defenses mostressin gran agressivitat. Però només fan falta punts per escalfar l'ambient, i en això van aparèixer un Flis de tres i la resposta idèntica en cistella contrària de Douglas, que deixava el marcador 9-12. Així que la graderia va començar a cridar com el River a la pista per despertar, i així Flis de dos, un triple de Pablo Sánchez i l'aportació de Blanch, neutralitzaven les accions sota cistella d'Starosta, per posar 16-16. El primer quart acabava amb 18-18, amb una bona acció ofensiva de Pablo Sánchez: rebot i dos punts.

La represa va ser demolidora. El River funcionava en cinquena marxa i el Planasa Navarra semblava atrapat. La defensa local no deixava marge, i en atac gairebé els andorrans no perdonaven, tot i buscar amb massa insistència un triple que costava veure fins que Flis va trencar el ritme amb el 29-20.

A partir d'aquí, el Planasa va semblar esvair-se i el River jugava a plaer fins que amb un triple d'Schreiner que deixava el 36-23, va obligar el tècnic visitant a demanar un temps mort. De res no va servir, però, perquè els andorrans seguien en cinquena marxa fent la seva fins un màxim avantatge de 16 amb el 41-25, en el que era un altre triple de Flis. Amb 41-28 marxaven els dos equips als vestidors.

La sensació de domini local es va mantenir en el tercer quart, tot i alguns dubtes inicials perquè el Planasa, dolgut en l'orgull, intentava fer en jugades ràpides el que no havia aconseguit durant 20 minuts de joc. Un parcial de 0-4 permetia pensar en batalla, però Maresch va sumar de dos i de tres, i 46-34. Cage volia animar els seus amb cistelles impossibles, però el River encara tenia armes amagades, com els triples de Blanch, que encara no n'havia ni tan sols provat. El català no va faltar amb la seva cita dels 6,75 i va posar el 53-41, que Maresch va ampliar amb el 56-41. El domini era clar, i aquest quart va acabar, novament, amb el River 16 per sobre.

Així que l'últim període era el de la feina feta, sense permetre ensurts. La festa era completa, amb el públic fent l'onada i el River sumant i sumant davant d'un Planasa desesperat que va marxar del Poliesportiu capcot i 25 punts per sota.