PUBLICITAT

La pista de l'Avet viurà un petit tast de la futura Copa del Món

  • Hi haurà desfilada d'estrelles en els dos gegants: Mathis, Eisath o la promesa emergent Kristoffersen
I.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dos turistes es miren la part alta de la pista de l'Avet mentre pugen pel telecadira, ahir a Soldeu-Grandvalira Foto: ÀLEX LARA

Grandvalira ha de posar aquest cap de setmana el primer ciment sòlid per poder acollir una prova de Copa del Món masculina en el termini previst d'uns cinc anys. Un examen necessari per poder entrar en el circ blanc com és la Copa d'Europa, obviament també en nois, amb un gegant avui i un altre demà.

La cita promet, i més del que s'esperava, ja que aquesta setmana no hi ha hagut cap Copa del Món i per tant alguns dels millors exponents del panorama mundial no han dubtat a inscriure's a la prova andorrana. Hi haurà desfilada d'estrelles en els dos descensos i per tant una organització que per a la Federació Internacional d'Esquí (FIS) sigui satisfactòria seran punts a favor de cara a futures candidatures.

16 PAÏSOS, 79 PARTICIPANTS / Andorra, Espanya, Alemanya, Àustria, Canadà, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estats Units, Finlàndia, França, Itàlia, Noruega, Rússia, Suècia i Suïssa són els conjunts inscrits. A última hora l'equip de República Txeca ha cancel·lat la seva participació degut a la lesió d'un dels seus esquiadors. 16 països, 79 participants. L'equip de la Federació Andorrana d'Esquí estarà representat per Joan Verdú, Roger Vidosa, Marc Oliveras i Kevin Esteve. Entre els favorits destaquen alguns del top-30 en la disciplina de gegant com ara l'austríac Marcel Mathis (número 12), el francès Florian Eisath (23) i el nord-americà, Tim Jitloff (27). De fet, aquests dos últims, actualment es troben en la lluita pel títol del vell continent amb el també francès, Thomas Frey, actual líder de la Copa d'Europa, que també hi serà present igual que una de les promeses emergents del moment, el noruec de 19 anys Henrik Kristoffersen, a qui molts ja comparen amb l'històric Kjetil André Aamodt, compatriota seu.

EL MEDIÀTIC OLSSON, ALTERNATIVA / Un dels participants més mediàtics que ja es va entrenar ahir a la pista de l'Avet és Jon Olsson. L'esquiador suec està considerat un dels millors freestylers del món després de les seves 9 medalles i 11 podis als X-Games. Malgrat ser un especialista en aquesta modalitat, es va reenganxar a l'esquí alpí al 2008 aconseguint bons resultats en gegant. Olsson s'ha fixat com a objectiu ser en el primer esquiador de la història en disputar les disciplines olímpiques de freestyle i esquí alpí en uns mateixos Jocs Olímpics, els de Sochi 2014 (Rússia) i tant avui com demà pot ser una altra alternativa al triomf.

Les previsions meteorològiques són bones durant el cap de setmana, tot i que les nevades febles de dijous i ahir van fer que el tècnics haguessin de netejar la pista amb equips que van derrapar, per por a trencar la superfície si ho veien amb les màquines. En aquest sentit el director de la cursa, Jordi Pujol, va afirmar ahir que la preparació de la pista Avet ha estat «pràcticament igual que l'any passat», a diferència que aquesta vegada hi ha molta més neu natural que l'any anterior i està més barrejada amb neu artificial. «La FIS està molt satisfeta amb l'estat de la pista i es tracta d'una gran notícia perquè ens trobem davant d'una Copa del Món en petit; el 60 o 70% de corredors estan aquí. El nivell serà molt alt», va sentenciar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT