PUBLICITAT

La cessió del parc Central al Cirque du Soleil costarà 88.000 euros

  • La corporació aprova la proposta de conveni feta per Andorra Turisme
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Celebració del Dia Mundial de la Fotografia, la primavera passada, al Parc Central de la capital. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La sessió de comú d'Andorra la Vella va donar ahir llum verd a la proposta de conveni de col·laboració amb Andorra Turisme per a la celebració del Cirque du Soleil l'estiu vinent. El divendres passat l'executi els hi va fer arribar la proposta, segons la qual, la corporació local cedeix 7.450 metres quadrats de l'espai del Parc central, entre els 22 de juny i el 10 d'agost. Aquest període comprèn tant els dies de les representacions artístiques com el temps dedicat al muntatge i desmuntatge de l'espectacle, afegint a més el tema de la seguretat.

Tot i que el govern no ha tancat encara l'acord amb la companyia, la cònsol major de la capital, Rosa Ferré es va referir a la necessitat d'ajudar, «ja que el govern ha de definir clarament el projecte amb un espai concret». L'equip de govern ha calcultat que es deixaran d'ingressar uns 88.000 euros els dies en que es tanqui parcialment l'aparcament del Parc Central, el que representarà un 60% d'ocupació durant els dies en que tinguin lloc les actuacions de la companyia. Aquest percentatge es podria reduir fins a un 50% quan no hi hagin funcions. La disminució dels ingressos per aquest concepte va ser un punt de fricció amb els consellers del PS que van assegurar que el tancament no afavorirà al comerç de la capital que durant l'estada del Cirque du Soleil podria desviar-se cap a altres parròquies.

Tant l'equip de govern com els consellers de DA van ser contundents alhora d'explicar que les possibles pèrdues econòmiques per aquest concepte es veuran «ampliament compensades i multiplicades» per la dinamització del país i de la parròquia en una època que no és de màxima afluència.

El cònsol menor de la parròquia va manifestar que tot i que es perdran places d'aparcament, hi ha molts altres pàrquings propers com ara els dos del Fener, els verticals de Prat de la Creu o el d'Andorra 2000. A més es va decidir reforçar la senyalització per guiar els cotxes que vagin al Parc Central cap a altres aparcaments.

Ara queda per definir on s'ubicaran els actes de la Festa Major segons va explicar la cònsol major. Per aquest motiu, en el mateix acord Andorra Turisme es compromet a assumir les despeses que es puguin derivar d'haver de contractar una altra carpa, fins a un màxim de 10.000 euros, però que Ferrer considera que serà molt menys.

L'equip de govern va recollir de bon grau la proposta dels consellers de DA d'implicar també al sector comercial en l'esdeveniment amb algun tipus d'iniciativa.

BAR DE LA ROTONDA/En el ple d'ahir també es va fer referència a la polèmica generada arran del trasllat del bar prefabricat de la plaça de la Rotonda. Rosa Ferrer va desmentir que s'hagi eximit a l'empresa del pagament de l'impost sobre l'ocupació de la via pública, després de tenir que canviar d'una banda a l'altra de la plaça davant les queixes d'una entitat bancària i d'alguns veïns per la manca d'espai per transitar.

CONCURS DE MERITXELL / El Comú d'Andorra la Vella ha rebut un total de tres propostes per al concurs del projecte de remodelació dels eixos comercials de la capital. Ahir va finalitzar el termini per presentar propostes per a aquest concurs contra el qual el Col·legi d'Arquitectes d'Andorra va presentar un recurs d'alçada i va demanar als seus membres que no hi participessin.

A més, la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer,va indicar que ja els van comunicar que el degà del COAA, Víctor Blasi, formarà part del jurat d'aquest concurs. L'obertura de plecs serà a partir d'avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT