PUBLICITAT

Benet XVI s'acomiada i assegura que porta «Andorra, Catalunya i Espanya en el seu cor»

  • L'arquebisbe i Copríncep Mons. Vives va saludar al pontífex al Vaticà
EL PERIÒDIC
ROMA

Periodic
Mons. Joan-Enric Vives saluda al Papa Benet XVI al Vaticà. Foto: EL PERIÒDIC

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va saludar el dimecres passat el Papa Benet XVI en representació del Poble Andorrà, en una Audiència a la Sala Clementina, a la que també hi van assistir d'altres alts representants polítics, com els de la República d'Eslovàquia, de Sant Marino i de la regió alemanya de Baviera.

La trobada es va dur a terme després de l'Audiència general del Sant Pare, a la que l'afluència de públic va superar de molt les 150.000 persones.

El Copríncep Episcopal es va desplaçar a Roma acompanyat de l'Ambaixador del Principat d'Andorra davant la Santa Seu, Jaume Serra.

Benet XVI va assegurar a l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, que duu Andorra al cor: «Porto Andorra al cor». Li ho va dir en la seva darrera salutació com a Papa, durant l'Audiència privada a la Sala Clementina.

L'arquebisbe Vives li va assenyalar com ha estat d'important el seu pontificat per al Principat d'Andorra perquè s'ha signat l'Acord entre la Santa Seu i el Principat d'Andorra, dient-li que serà recordat al Principat per aquest fet històric, que ha donat estabilitat jurídica a l'Església Catòlica al Principat, i ha enfortit la figura tradicional dels Coprínceps perfilant amb un compromís internacional especialment la del Copríncep episcopal.

Vives va agrair a Benet XVI tot el seu treball i coratge, el seu Magisteri i la seva fe.

COMIAT DEL PAPA / Joseph Ratzinger va arribar ahir a Castelgandolfo, la localitat d'estiueig dels papes, al sud de Roma, i va fer efectiva la seva renúncia com a pontífex i va comencar la Seu Vacant fins a l'elecció d'un nou Papa.

Després d'abandonar el Vaticà en un helicòpter de l'Exèrcit italià acompanyat del seu inseparable secretari, el pare Georg, Benet XVI es va dirigir al palau pontifici d'aquesta localitat del Lazio, on estarà fins que hi hagi un nou pontífex i s'enclaustri en un monestir dins del recinte del Vaticà. Ratzinger ha estat vuit anys pontífex.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT