PUBLICITAT

El PLA qüestiona si els CDI compensen a canvi d'un IRPF

  • El partit presenta la nova marca Liberals Progressistes d'Andorra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els assistents al congrés del PLA, ahir a L'hotel Holiday Inn Foto: ÀLEX LARA

El Partit Liberal d'Andorra va celebrar ahir un congrés en què van presentar la seva nova marca Liberals Progressistes d'Andorra i van debatre sobre el model fiscal que volen per al país. Tal com va explicar el secretari general del partit, Ferran Costa, consideren que «en aquest context un IRPF no toca» perquè perjudicaria l'economia del país. A més, va opinar que si s'ha d'aplicar aquesta imposició per poder signar convenis de no doble imposició amb Espanya i França «ens hem de plantejar si compensa el que suposa un IRPF a Andorra».

La ponència de Costa, tal com va explicar minuts abans de l'esdeveniment, es va centrar en el model fiscal que defensen per al país. El posicionament del PLA és clar des de fa mesos en contra d'aquest impost, i Costa va defensar que l'IRPF «perjudicaria l'economia del país» i que per tant «cal estudiar les figures impositives que cal aplicar», informa l'ANA.

En aquest sentit, Costa va apuntar que «no han de ser tercers o convenis amb altres països els que determinin el que hem d'aplicar al nostre país». Va indicar que «un IRPF és molt complex» i que si s'ha d'aplicar perquè se signin acords de no doble imposició amb altres països «hem d'analitzar les condicions i veure si realment ens interessa».

En aquesta mateixa línia, va apuntar que no aplicar un IRPF no tindria perquè significar no tenir convenis de no doble imposició, i va assenyalar que «potser seria més interessant establir convenis amb altres països que poden oferir més a Andorra i que no posin condicions inassumibles com les que proposa França».

A banda de la ponència fiscal, en el congrés d'ahir es va presentar la nova marca del partit, Liberals Progressistes d'Andorra. Tal com va explicar la secretària de relacions internacionals, Judith Pallarès, aquesta nova marca reforça el model liberal «que és en el que creiem fermament i pel que vam voler mantenir aquest partit». A més, però, integra la paraula «progressista» perquè «creiem en el progrés econòmic que és la base del progrés social» i que consideren «la raó del partit».

Nou portal web / Aquesta nova marca no canvia el nom del partit de moment, sinó que és l'identificatiu i es farà servir també en el seu nou portal web www.liberals.ad.

Pallarès va anunciar que també han reservat dominis web com www.liberals2015.ad perquè les eleccions del 2015 són el seu proper objectiu. Per a aquestes preveuen poder presentar una candidatura sols, però Pallarès reconeix que «no sé com serà d'aquí al 2015».

En el congrés hi van participar al voltant d'una seixantena de persones, però Pallarès va informar que actualment el partit compta amb un centenar de militants. A banda de l'executiva, van assistir els excaps de govern Albert Pintat i Marc Forné, l'expresident del PLA, Enric Pujal, i d'altres militants destacats de la formació com Pere Canturri.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT