PUBLICITAT

Furor per la Ronda dels Cims

  • Les incripcions per a la prova que al 2013 serà Copa del Món s'esgoten el 7 de febrer
  • Es reobriran el 6 de març a les sis del matí per completar les places no confirmades o anul·lades
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una de les sortides de l'Andorra Ultra Trail 2012, al centre d'Ordino Foto: CIMS MÀGICS

En només tres anys de vida la Ronda dels Cims s'ha convertit en la prova reina de l'Andorra Ultra Trail Vallnord i així s'ha pogut comprovar aquest any amb les inscripcions. Quan encara falten més de quatre mesos per al tret de sortida ja s'han esgotat les 300 inscripcions que hi havien disponibles. «Tota una sorpresa», com assegura Valérie Lafleur des de Cims Màgics que hagi tingut aquest impacte.

De fet les places es van completar el passat 7 de febrer i com si es tractés de les rebaixes de El Corte Inglés, l'entitat organitzadora reobrirà les inscripcions el pròxim 6 de març a les sis del matí per omplir el forat que hagin deixat les anul·lacions totes aquelles persones que s'han apuntat però que no han confirmat les seves places. «Cal que ens enviïn el certificat conforme han fet 100 quilòmetres de cursa alguna vegada», alerta Lafléur sobre un requisit indispensable. De moment hi ha 150 sol·licituts amb aquest interrogant i no hi ha tampoc llista d'espera, per tant s'espera que d'aquí a una setmana més gent de la que pensem estigui allà, badallant davant el seu ordinador, esperant a les sis per complir amb el somni de poder patir els 170 quilòmetres i 13.000 metres de desnivell d'una cursa que en aquest 2013 passarà a formar part de les curses ultra de l'Skyrunning World Series.

En la resta de les proves no hi ha encara overbooking, tot i que les xifres creixen també a un ritme tan ràpid inesperat. A dia d'avui hi ha 230 inscrits en la Mític, que té el límit en 650, 205 en la Celestrail (650), 257 en el Trail (450) i 25 en la Solidaritrail (350), l'única que rep l'allau d'inscripcions a última hora: «En ser una cursa popular passen aquestes coses. En les altres proves l'exigència és tal que s'apunta gent preparada, que ja ha planificat que vindrà amb molta antel·lació», explica Lafleur a mode d'argument. Les inscripcions romandran obertes fins el 25 de maig excepte el Solidaritrail, que ha fixat el límit en el 15 de juny, només cinc dies abans de que comenci tot el show.

A dia d'avui hi ha, per tant, 1.031 apuntats de 29 països. Hi ha tots els racons del món representats: el Japó, Austràlia, Brasil, Canadà, Finlàndia, Gabon, Mèxic, Illes Reunion... Però si això sembla poc Cims Màgics encara està de ruta, promocionant l'Andorra Ultra Trail en altre curses. Han anat a la Cavalls del Vent per captar possibles clients en una carrera que va aplegar 900 participants i també al Festival des Templiers, que comptava amb 7.000. Aquest cap de setmana toca anar a la Transgrancanària (2.500), la Marató de Barcelona (¡¡20.000!!), Citadelles (1.400), Ardéchois (¿? no s'ha publicat encara cap xifra) i Lozère Trail (1.400).

La promoció gira entorn al pròxim nou repte d'una cursa ja consolidada en el panorama mundial: arribar als 2.500 participants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT