PUBLICITAT

Els comuns apliquen des d'avui l'IGI en alguns serveis públics

  • Les corporacions locals tanquen l'acord amb el ministre de finances, Jordi Cinca
  • Les taxes comunals pròpies que no entrin en competència amb els privats no tributaran
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Aparcament del Trilla a la Rambla del Doctor Molines a la parròquia d'Andorra la Vella Foto: ÀLEX LARA

Una representació dels cònsols formada per Rosa Ferrer, Ventura Espot i Jordi Mas es va reunir ahir dimarts amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, per tal de tancar com s'ha de fer l'aplicació del nou Impost General Indirecte (IGI) als preus dels serveis públics que ofereixen els comuns. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va explicar que es va arribar a un criteri comú d'acord amb la llei i amb el que els mandataris comunals ja van avançar, que és que l'IGI no s'apliqui ni en impostos, ni en taxes ni en preus públics que siguin de competències pròpies dels comuns i que no entrin en competència amb els privats.

LLISTAT PREUS / En aquest sentit, en el cas dels pàrquings, l'IGI és imputable als abonaments dels aparcaments verticals, i pel que fa a les instal·lacions esportives, només s'aplicarà quan un usuari llogui una instal·lació, com pot ser una pista de tennis, però no en cas que es lloguin els serveis d'un monitor. Ferrer també va dir que les escoles bressol estan subjectes a l'IGI però amb el tipus superreduït del 0%.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va destacar l'ambient de predisposició i de diàleg amb el qual va transcórrer la trobada, informa l'ANA.

També es va referir a aquest punt el cònsol de La Massana, David Baró, el qual va indicar que el comú ja aplicarà a partir d'avui mateix el nou impost, en alguns casos amb efectes retroactius des del primer de gener, després de l'acord sobre el llistat de preus entre corporacions locals i govern, que es va començar a negociar el 21 de desembre passat. Per a Baró s'ha volgut «assegurar un criteri homogeni entre comuns» i en base a aquest es va arribar al consens.

ITP /D'altra banda, la cònsol de la capital va afegir que pel que fa la fórmula compensatòria que s'ha d'establir pel fet que l'IGI provoqui una baixada d'ingressos als comuns en concepte d'ITP, encara no s'ha concretat quina pot ser la solució més idònia, i continuaran treballant-hi. Ferrer va assenyalar que des de la lealtat institucional calen buscar solucions que permetin arribar al màxim d'acords possibles entre totes les corporacions locals. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT