PUBLICITAT

Els empresaris admeten certes dificultats per adaptar-se

  • La rapidesa en que es va implantar fa que els tràmits siguin complicats
el periòdic
andorra la vella

Periodic
Foto:

Els economistes i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis coincideixen en reconèixer les dificultats dels empresaris per adaptar-se a l'Impost General Indirecte. Tal com va assenyalar el president de la CCIS, Marc Pantebre, la combinació entre l'IGI repercutit i el suportat és un tràmit complicat, i exigeix, a més, que totes les empreses, fins i tot les més petites portin al dia la seva comptabilitat.

A més, el degà del Col·legi d'Economistes, Xavier Prats, va assenyalar que també hi ha dificultats a l'hora de fer les factures, saber la informació que s'hi ha de posar, i també en relació als estocs. Prats va reconèixer que, en general, sempre és difícil adaptar-se a l'entrada en vigor d'un nou impost, però va apuntar que particularment, l'IGI «per a mi és el més difícil de tots».

DIFICULTATS /Prats va indicar que un dels principals problemes és la manca de coneixement fiscal a Andorra, però també va indicar que ha estat més complicat per no haver tingut més temps des de l'aprovació de la Llei i del Reglament per estudiar-los i poder preveure'n l'aplicació abans de fer-hi front.

Perquè aquest problema no es torni a donar, l'economista va assegurar que l'IRPF, previst per al 2014, seria bo que «es faci amb prou temps perquè l'administrat ho pugui absorbir i entendre» i també va desitjar que «els trams que es fixin siguin assumibles per a la gent que viu al país». Pel degà del Col·legi d'Economistes, és important facilitar les coses en un any 2013 que és «el més complicat de tots».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT