PUBLICITAT

Reig veu el Marroc com una bona oportunitat per als constructors

  • L'empresària andorrana és la nova vicepresidenta de la Cambra de Comerç marroquina a Espanya
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Treballadors de la construcció a Andorra. Foto: TONY LARA

Lla Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Marroc a Espanya va fer públic ahir el nomenament de l'empresària andorrana Maria Reig com a vicepresidenta d'aquesta associació, la finalitat de la qual és afavorir les relacions econòmiques i empresarials entre ambdós països a l'àmbit del comerç, la indústria i els serveis. Segons s'explicava en un comunicat, després d'acceptar el càrrec, Maria Reig va explicat que, quan la presidenta de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Marroc a Espanya, Leila Hayat, li va proposar ocupar una de les vicepresidències no va poder eludir la petició perquè li «motiva treballar per a què Marroc i Espanya emprenguin nous projectes de mutu interès. Alguns poden interessar a empresaris andorrans, i jo puc oferir-me per a ser un triple connector».

En aquest sentit, l'empresària andorrana va destacar com a projectes que podrien interessar al país els relacionats amb el sector de la construcció i enginyeria. «Andorra fa 30 anys que té experiència en aquets camp»; Reig va destacar que les empreses constructores d'aquí són úniques pel seu coneixement de les infraestructures a l'aire lliure i pels acabats realitzats en les condicions geogràfiques «impactans» d'Andorra.

A més, Reig creu que la filosofia empresarial andorrana «encaixa» molt bé amb la marroquí: «tenen una cultura de proximitat semblant a la que tenim aquí; tenen valors tradicionals molt arrelats, els agrada parlar directament amb els propietaris i que els treballadors se sentint sota el paraigua d'una empresa».

Un dels altres sectors que podria interessar al país per establir relacions amb el Marroc és el comerç: «Andorra podria convertir-se en una plataforma per importar i exportar». Finalment, Marroc també pot ser «un país atractiu per a la banca».

SEGURETAT JURÍDICA / «Hem de descobrir el Marroc com la porta a Àfrica». Reig va subratllar que Espanya és ja el primer soci comercial de Marroc i és també el seu segon país inversor, però que per a «Andorra és un gran desconegut».

Una de les coses que Reig va voler destacar del país africà és la seva seguretat jurídica, «molt més alta que en els altres països de l'Àfrica».

L'empresària andorrana també va explicar que al Marroc «hi ha una elit universitària i de negocis molt preparada, són molt treballadors i amb ganes de progrés, gent molt activa».

A més, Reig va destacar que aquest país «té molt bones relacions amb els altres països africans. Casablanca és com ‘el París' de l'Àfrica».

Maria Reig es va mostrar «encantada de poder obrir aquesta porta» a noves possibilitats de negocis i satisfeta de formar part «d'una plataforma que et permet connectar gent». Va afegir que acaba de començar i que, «quan vagi coneixent més el país», caldrà veure totes les oportunitats que pot oferir. Per a aquest càrrec «has de ser una mica visionari».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT