PUBLICITAT

Dos esdeveniments esportius i un de religiós ompliran la Seu

  • Per aquest estiu s'esperen unes 1.500 persones a la ciutat
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Una vista de la Seu d'Urgell Foto: ANA

Unes 1.500 persones passaran per la Seu d'Urgell aquest estiu amb motiu de dues proves esportives i una trobada religiosa que tindran lloc a la capital de l'Alt Urgell, tal com han apuntat des de l'Ajuntament. En concret, seran les proves Transpyr (volta en BTT) i l'Haute Route (volta cicloturista), i les convivències que celebraran els membres del moviment religiós Focolars. Els participants en aquests esdeveniments ompliran el 45% de les places hoteleres de la Seu en els dies que s'hi celebrin, i un 15% dels establiments de diferents municipis de la comarca. L'impacte econòmic que suposarà per a la Seu d'Urgell s'estima en més de 170.000 euros, entre ocupació hotelera, restauració i d'altres despeses que hi puguin fer aquests visitants.

La Volta Transpyr comptarà amb la participació de més de 300 esportistes, dels quals més de la meitat faran nit el 7 de juliol en hotels de la Seu, mentre que la resta ho farà al pavelló poliesportiu, així com un col·lectiu de prop de 100 persones vinculades a l'organització i acompanyants. La de d'aquest any serà la quarta edició d'aquesta travessa dels Pirineus en BTT que va des de Roses fins a Donosti en vuit etapes. La repercussió econòmica de l'etapa que passa per la Seu d'Urgell serà d'uns 4.720 euros, a més d'altres despeses que realitzaran al territori aquests esportistes, entre compres, àpats, entre d'altres.

D'altra banda, el segon esdeveniment que se celebrarà a la Seu d'Urgell aquest estiu seran unes convivències d'una setmana on hi prendran part 687 persones pertanyents al moviment religiós Focolars. Tindrà lloc de l'1 al 6 d'agost, i els seus participants s'allotjaran, en règim de pensió completa, en un 68,7% en hotels de la ciutat, mentre que el 22,9% restant ho faran en establiments hotelers de l'Alt Urgell.

Focolars és un moviment catòlic, però amb esperit ecumènic i interreligiós, que aplega laics, preveres i religiosos, i especialment molts joves de tot el món. Aquest moviment, que està vinculat al culte de la Mare de Déu, organitza cada any unes jornades de convivència en alguna ciutat de qualsevol lloc del món on hi tinguin representació. La celebració d'aquestes convivències religioses suposarà uns ingressos de 120.764 euros, sense sumar-hi d'altres despeses que puguin fer-hi els membres d'aquest moviment religiós.

L'etapa de l'Haute Route / La tercera activitat que rebrà la Seu serà l'etapa de l'Haute Route, volta cicloturista on hi prendran part unes 500 persones, fet que aportarà uns 16.135 euros als establiments hotelers i de restauració del territori. L'etapa tindrà lloc l'1 de setembre. Aquesta és la primera edició d'una marxa cicloturista amb bicicleta de carretera que ofereix la possibilitat de recórrer les carreteres del Pirineu i transitar per alguns dels cims més mítics de les voltes ciclistes per etapes, com ara la Vuelta a España i, sobretot, el Tour de France. També és una travessa per etapes on la Seu serà el final de la primera (que ve de Solsona) i inici de la segona (que acaba a Viella).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT