PUBLICITAT

Andorra superarà totes les xifres de les temporades 2008 i 2009

  • Es preveu un rècord de participació amb més de 700 corredors i un número superior a les 20.000 visites
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Riart, Martí i Baró, ahir en l'acte de presentació de la Copa del Món de Vallnord-Andorra 2013 a les Fontetes Foto: ÀLEX LARA

Una pantalla lluminosa al Teatre de la Plaça les Fontetes de la Massana va donar ahir al migdia el tret de sortida a la presentació oficial de la Copa del Món UCI 2013 de BTT que Vallnord organitzarà del 24 al 28 de juliol i també a un compte enrere coincidint amb què faltaven 150 dies, 59 hores, 59 minuts i 59 segons perquè comencés la gran cita. Avui ja són 150 dies exactes els que resten.

L'edició andorrana del 2013 promet de debó, principalment perquè superarà les xifres assolides en els anys 2008 i 2009, els dos precedents que ha viscut Vallnord en el circuit mundial de la BTT. La clau és que aquesta vegada Vallnord albergarà per primera vegada les tres modalitats en competició: el descens (DHI), que serà quartacita i també el l'Olímpic Cross Country (XCO), que serà la cinquena i el Cross Country Eliminator (XCE), que serà la prova inicial.

Això vol dir que es vindran més de 700 corredors, pels 300 al 2009 i els 504 al 2008. Això es traduirà en més de 100 equips en competició i prop de 50 països de tots els racons del món.

Això suposa que aquesta Copa del Món serà un aparador brutal per vendre el nom d'Andorra lluny de les nostres fronteres, basant-nos en les xifres de les dues experiències anteriors: 150 mitjans acreditats al 2008 i 200 al 2009, 143 hores d'emissió en televisions al 2008 i 508 al 2009. Números que se superaran també aquest estiu. No es pot dir el mateix a nivell d'espectadors ja que s'esperen prop de 20.000, una xifra que igualaria a la de fa quatre anys però tampoc seria estrany veure com es supera també el número de visites in situ.

El retorn econòmic pot ser espectacular en una època de temporada baixa per al turisme del país, sobretot per a la Massana i Ordino, tant a nivell de pernoctacions, com de comerç i dietes. És, però, un retorn guanyat a pols, amb molta dedicació al darrere: «És una feina que vam iniciar ja fa molts anys i que està tenint uns resultats visibles. Tenim un dels millors bike parks d'Europa i cada cop estem més ben situats a nivell mundial», va assegurar cònsol major de la Massana, David Baró, obrint la presentació de la Copa del Món.

A uns cinc mesos vista, els aspectes tècnics ja estan pràcticament acabats amb tot el que caldrà que tingui el centre neuràlgic, ubicat a la Caubella, al sector de Pal-Vallnord, i els tres recorreguts ja dissenyats.

El dijous 25 començarà la festa amb les qualificacions i les finals per al Cross Country Eliminator, modalitat nova similar al boardercross de surf de neu en el qual hi ha rondes eliminatòries sortint de quatre en quatre dels quals es classifiquen els dos primers. El recorregut serà de 500 metres amb fortes pujades, baixades i diversos entrebancs per a més goig del públic.

Divendres serà el torn de les classificatòries de la prova reina, el descens, que per a Vallnord ha estat la clau per aconseguir la candidatura perquè ha pogut complir un requisit importantíssim en els criteris de selecció de la UCI: tenir la meta al centre de la vila. El descens sortirà del pàrquing de l'estació de Pal i baixarà en paral·lel al telecabina de la Massana fins arribar a la meta, a l'explanada de davant de la Borda de l'Avi. Serà un circuit a completar en cinc minuts, el límit fixat per la UCI.

Divendres es farà l'Olympic Cross Country al complert i dissabte, com a colofó, les finals del descens. Serà una setmana farcida per tornar a ubicar Andorra a l'elit de la BTT.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT