PUBLICITAT

El FC Andorra fitxa un central prometedor procendent del Real Unión de Irun

  • Javi Subiza és un central polivalent de 22 anys format a l'Antiguoko que ha jugat a Segona B
@PeriodicAND
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Javi Subiza, abans de fer el seu primer entrenament, ahir a Aixovall Foto: àlex lara

No és ben bé el que demanava Justo Ruíz, però és millor que res i tampoc no fa mala pinta. El FC Andorra va anunciar ahir el fitxatge d'un central prometedor de 22 anys que es diu Javi Subiza i que arriba del CD Pasajes, de la territorial basca de la Tercera Divisió.

El nou reforç tricolor, nascut a Sant Sebastià, té a més un currículum esportiu prometedor. Format fins a juvenils a l'Antiguoko, un club de prestigi que ha format jugadors com Arteta, Xabi Alonso, Aduritz o Iraola, Subiza va passar al filial del Real Unión de Irún i va arribar a debutar a Segona B amb el primer equip i fins i tot disputar els setzens de final de la Copa del Rei davant el Sevilla, ara fa dues temporades. A Irún va estar quatre anys fins que aquesta campanya va signar amb el Pasajes, equip amb el qual va disputar el darrer partit el cap de setmana passat, empatant a zero contra el líder, el Laudio.

Subiza arriba en un moment d'urgència per fer-se amb un lloc a la defensa. La seva polivalència permet que jugui tant de central com a qualsevol dels dos laterals. Fitxar per l'FC Andorra és per a ell «una experiència més» i suposa un cert salt qualitatiu, donat que segons va opinar ahir la seva arribada «em dóna l'oportunitat de jugar a Catalunya, on hi ha un nivell més elevat».

Subiza està al corrent de la peculiar temporada que està vivint l'Andorra a Primera Catalana, marcada per les lesions i per la delicada i alarmant situació actual, ocupant posicions de descens: «Vinc amb la mentalitat d'ajudar en el pugui i que l'equip doni un pas endavant. En la part baixa està tot molt parell, amb varis equips amb pocs punts de distància, i podem perfectament sortir de la zona perillosa», va dir.

En els darrers tres mesos Justo Ruiz ha vist com han deixat l'equip Paredes, Joel Martínez i fa ben poc Maneiro i Valls, a més de Mejías, baixa per lesió tota la temporada. Amb Marc Pujol i Ildefons Lima encara convalescents també per problemes amb les lesions tot i que se'ls esperava ja per al febrer, el fitxatge de Subiza no ha de ser suficient, com ha dit en reiterades ocasions el tècnic tricolor: «Calen un mínim de tres reforços». Subiza no encaixa en el perfil de jugador amb experència i que marquin la diferència a Primera Catalana que demanda el tècnic, però per currículum té una pinta magnífica. I mentrestant el club continua movent-se a la recerca de, com a mínim, un davanter més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT