PUBLICITAT

1.616 assalariats menys en el mes de maig

  • La massa salarial del mes ha estat de 71.439.710,75 euros, el que representa una disminució del 8,8% respecte el maig de l’any anterior.
  • Al sector financer es produeix la major davallada, d’un 38% respecte el maig 2009, seguit per la construcció
EL PERIODIC
ESCALDES-ENGORDANY


El nombre d’assalariats al mes de maig ha estat de 36.851 persones, una xifra que es tradueix en 1.616 assalariats menys que el mateix període de l'any anterior, és a dir, una davallada del 4,2%. Així ho ha fet públic avui el Departament d'Estadística. D'altra banda, la massa salarial del mes ha estat de 71.439.710,75 euros, el que representa una disminució del 8,8% respecte el maig de l’any anterior. Igualment, el salari mitjà mensual del maig s'ha reduït en 98,56 euros, un 4,8% menys respecte el maig de 2009 i ha quedat en 1.938,61 euros.
Els sectors que redueixen més assalariats són construcció i hoteleria i turisme. L’únic en què augmenta el nombre d’assalariats és administració, salut i educació. En l’anàlisi de l’evolució de la massa salarial per sectors, Estadística assenyala que al sector financer es produeix la major davallada, d’un 38% respecte el maig 2009, seguit per la construcció.
D'altra banda, Estadística apunta que el salari mitjà pateix una reducció important, de 98,56 euros, provocada per la reducció forta del salari mig del sistema financer. En realitat, segons les dades fetes públiques aquest dilluns, el salari mig creix en gairebé tots els sectors a excepció d'administració, salut i educació. Pel que fa a la mitjana dels darrers dotze mesos, calculada per tal de treure l’efecte de l’estacionalitat de la dada, és de 39.124 assalariats al maig 2010. Aquest valor representa una variació de -135 assalariats respecte el mes d’abril de 2010. La tendència passa a ser de -3,2% anyal aquest mes. Estadística recorda que el mes de març del 2007 es va obtenir el valor màxim històric amb 42.559 assalariats. A partir d’aquest mes es canvia la tendència a l’alça i es produeix un descens continu dels assalariats, de manera que ara s'està amb xifres d’assalariats comparables a les de l’any 2003. En valors de les mitjanes sobre dotze mesos, si es compara amb el mes de maig de l’any anterior, els sectors que perden més assalariats són construcció, hoteleria i turisme i comerç. El sector administració, salut i educació és l’únic en què el nombre d’assalariats augmenta. La variació total d’assalariats és de -1.301 persones (-3,2%). En aquest període la massa salarial mitjana de dotze mesos ha davallat més als sectors de construcció, i hoteleria i turisme, mentre que ha augmentat en administració, salut i educació. Comparant el salari mitja, les dades mostren que augmenta a tots els sectors a excepció de la construcció, i en sistema financer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT