PUBLICITAT

Els veïns demanen al comú ser actors implicats en el projecte

  • Els ciutadans reclamen a Martí el promès dossier de mobilitat
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cònsol major d'Escaldes, Trini Marín, explica el projecte de Carlemany a la reunió de poble celebrada el passat dia 19 Foto: ÀLEX LARA

L'Associació de veïns de Carlemany va presentar el dijous passat al Comú d'Escaldes-Engordany una carta en la que sol·liciten poder ser «actors implicats» en el projecte de convertir per a vianants l'avinguda després que en la reunió de poble, celebrada la setmana passada, els responsables de la corporació local van ser taxatius alhora de transmetre als presents que la decisió és irrevocable. En una primera fase, que s'iniciarà el mes de juliol, Carlemany romandrà tancat al trànsit per un període de prova de sis mesos.

El comú escaldenc té previst destinar 80.000 euros per senyalitzar els aparcaments i la zona comercial, i adquirir nou mobiliari urbà per a l'avinguda. Amb tot, el pressupost global del comú és de 250.000 euros que també serviran per crear més punts verds.

En la missiva adreçada als dos cònsols, l'entitat veïnal demana que l'associació «sigui considerada, d'ara endavant, com a interlocutor en la implantació del projecte». Alhora reiteren que ells són els primers interessats en que l'avinguda Carlemany continuï sent un eix comercial funcional pels turistes i residents, «com pels veïns d'Escaldes».

Després que la corporació local es mantingui ferma en tancar el trànsit, l'associació els hi sol·licita una reunió amb l'objectiu «d'establir una comissió de seguiment per fitxar uns indicadors transparents que permetin valorar la implantació del tancament de l'avinguda». Al mateix temps volen tenir accés al registre de creació d'una adreça on canalitzar les incidències i inquietuds, així com a la realització d'enquestes de satisfacció als usuaris, veïns i comerciants.

Els veïns també demanen que es destini una part significativa de la partida pressupostària destinada al tancament del carrer «per a la realització d'aquests indicadors i la realització d'un estudi socio-econòmic encomanat a una institució professional amb experiència, i avalada per l'associació».

REUNIONS DE POBLE / Els veïns consideren poc encertat que no s'hagi convocat cap reunió de barri específica del sector comprés entre el carrer Unió i Plaça Copríncep dins les rodes informatives programades i que començaran el proper dijous i s'allargaran fins el 19 de març. La primera reunió convoca els veïns de la part alta de l'avinguda que quedarà seccionada en dos a partir de la cruïlla amb el carrer de les Escoles, també coneguda com la Paella. A partir d'aquest punt, Carlemany quedarà dividida en dos trams perquè deixarà de ser zona per a vianants, tot i que només tindrà un sentit de circulació de baixada segons els plànols del comú. A la reunió del 28 de febrer, seguiran les del 7 de març amb els veïns de la plaça Copríncep; del 12 de març amb els veïns del Fener i del 19 de març amb els veïns de l'Obac.

L'entitat veïnal reclama a més que el Govern els hi faciliti el dossier de mobilitat que Toni Martí es va comprometre a facilitar, durant la passada reunió de poble, per tal de conèixer amb exactitud com es resoldrà el tema del trànsit rodat en el moment del tancament de l'avinguda als vehicles. De moment no han rebut resposta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT