PUBLICITAT

El sector públic i privat podrien fer possible la nova seu de la Justícia

  • El president del CSJ creu que és un model molt utilitzat a Europa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Casadevall a les actuals dependències del Consell Superior de la Justícia. Foto: TONY LARA

la construcció de la nova Seu de la Justícia podria passar per finançar-se amb una fórmula que combini la inversió pública i privada. Així ho va manifestar el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, en el que va explicar que s'estan estudiant diferents fórmules per construir la nova seu ja que el Govern va anunciar que, de moment, no hi ha diners per fer aquesta inversió.

Enric Casadevall va posar com exemple d'alternatives la que es va dur a terme a Barcelona. En aquest cas, Casadevall va assenyalar que la Generalitat de Catalunya va posar el terreny i va ser una empresa privada qui es va encarregar de la construcció i el finançament. Ara, la Generalitat paga un lloguer-compra durant 25 anys, i l'empresa cobra el cost i un cànon pel manteniment. Segons el president del CSJ, aquest és un model que s'utilitza a molts països europeus. En aquests moments, tal com va indicar Casadevall, s'està estudiant aquesta opció i un cop ho tinguin enllestit ho presentaran al Govern que és qui decidirà.

EDIFICI / Pel que fa al futur edifici, Casadevall va manifestar que van visitar diferents models i que, fins ara, el que els ha semblat més adient ha estat el de l'Ospitalet, perquè presenta una distribució interna més adequada. De fet, l'empresa que ho va construir s'ha mostrat disposada a assessorar la justícia andorrana pel repartiment intern, tot i que l'estructura externa, Casadevall és partidari que la desenvolupi un arquitecte del país, per integrar-la millor en l'entorn, informa l'ANA.

Durant l'entrevista, Casadevall va insistir en la necessitat de modernitzar la Justícia i d'equipar els treballadors amb els mitjans necessaris per desenvolupar la seva feina. En aquest sentit, s'ha realitzat un estudi a fons de tots els procediments que es duen a terme per simplificar-los que s'entregarà al Govern perquè hi assigni una partida pressupostària. El president del CSJ va xifrar el cost de la reforma de la Justícia en una forquilla que va dels 3,5 als 4 milions d'euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT