PUBLICITAT

Foment anuncia que estudiarà la creació de la rotonda a Montferrer

  • Els veïns ho veuen insuficient perquè suposarà un retard
EL PERIÒDIC
MONTFERRER I CASTELLBÒ

Periodic
Protesta dels veïns de Montferrer a finals de gener Foto: ANA / M. J.

Els veïns de Montferrer i Castellbò ja han recollit 2.800 signatures per reclamar a Foment la construcció d'una rotonda a la N-260 al seu pas pel municipi. Un dels promotors de la protesta, Lluís Mera, ha explicat a l'ANA que la setmana passada l'Ajuntament va rebre una carta del Ministeri de Foment, anunciant que s'havia donat l'ordre d'estudiar la redacció del projecte, i que consideren la resposta inadequada, «perquè fa 15 anys ja hi havia un projecte i un pressupost assignat», i que per tant això representa «una demora de dos o tres anys més».

Els veïns de Montferrer continuen amb les accions per reclamar una rotonda a la cruïlla entre el municipi i la N-260. La protesta, promoguda pel Consell Escolar de la Llar d'Infants de Montferrer i l'AMPA de l'Escola els Agols, té com a objectiu millorar la seguretat de la cruïlla, tenint en compte que la farmàcia i l'Ajuntament estan a una banda, i l'escola i l'església a l'altra, i no hi ha ni semàfors ni tan sols un pas de vianants.

De moment ja han recollit 2.800 signatures, gràcies a la implicació d'entitats i institucions de la Seu d'Urgell, que inclouen en la petició també la rotonda de Castellciutat, i que han fet incrementar exponencialment el nombre de suports.

La millor solució / Un dels promotors de la protesta, Lluís Mera, ha explicat que la setmana passada l'Ajuntament va rebre la resposta del Ministeri de Foment, indicant que l'any passat es va mantenir una reunió i es va sol·licitar informació sobre els serveis que poguessin quedar afectats per les obres. A més, s'assegura que la rotonda és la millor solució però que tenint en compte que la seva construcció excedeix les possibilitats d'actuació via conservació ordinària, el passat 27 de novembre es va tramitar una proposta d'ordre d'estudi per redactar un projecte que recollís una solució d'aquest tipus.

Mera considera que la resposta és inadequada perquè «significa que no tenen pressupost per fer la rotonda» malgrat que fa gairebé 15 anys ja s'hagués aprovat el projecte i que des de fa 11 anys disposés d'un pressupost d'execució «i no sabem perquè no es va tirar endavant». Segons Mera, ara es farà un replantejament del projecte i això comportarà que el projecte s'allargui dos o tres anys més.

D'altra banda, Lluís Mera ha explicat que en breu es farà una primera entrega de les signatures a l'Ajuntament per tal que siguin trameses a Foment, i que, de moment, tenen previst continuar amb els talls de trànsit dels diumenges com a mínim durant dos o tres mesos més. A més, Mera ha anunciat que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell té previst aprovar una moció donant suport a la protesta, i que s'estan fent gestions amb el Defensor del poble.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT