PUBLICITAT

Poux anuncia la retirada i l'aposta per treballar la base

  • L'andorrà, amb tot, continuarà jugant als tornejos nacionals per intentar mantenir el seu rànquing
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Poux, a Xipre quan va aconseguir la medalla olímpica Foto: TONY LARA

Era un secret a veus que Jean Baptiste Poux estava plantejant-se la retirada, i ahir es va confirmar. El tennista andorrà va informar, a través d'un comunicat, que deixarà de competir a nivell internacional defensant els colors d'Andorra, i que a partir d'ara es dedicarà a formar la base del futur tennis del Principat. Això sí, de penjar la raqueta, de moment no, ja que seguirà competint a França i als tornejos nacionals, per mantenir el seu rànquing, i «d'una forma molt més esporàdica que abans, sense cap pressió i només per gaudir del tennis».

«Puc assegurar que ha sigut la decisió més difícil de la meva vida, però després de 12 anys competint per Andorra, no em veia amb forces per seguir». Així començava el comunicat que va fer públic ahir Poux. «He viscut molts grans moments, però potser em quedo amb el privilegi d'haver sigut el primer jugador andorrà en debutar a la Copa Davis (Ghana, al 2000) o l'ascens al grup 2 (Turquia, al 2002), la medalla als Jocs (Xipre, al 2008), el meu debut a primera divisió a la lliga francesa, però potser un dels més grans moments de la meva carrera es el haver sigut abanderat del meu país als Jocs de Liechtenstein 2011, una recompensa i un record inoblidable», va manifestar el tennista, que recorda amb un sabor agre la retirada prematura del circuit ATP «amb 21 anys», una decisió que cataloga de «precipitada o segurament equivocada».

Ara l'andorrà pensa en «formar una bona base de jugadors a Andorra, a la meva escola de tennis a Santa Coloma, i intentar que torni a a parèixer una nova generació de tennistes». Poux suma 35 tornejos guanyats a Espanya i França.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT