PUBLICITAT

Pendent la regulació del pagament del portuguès

  • Continua sense saber-se si entrarà en vigor la taxa de 120 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una classe de portuguès Foto: ANA

Després que Portugal aprovés el passat mes d'octubre la modificació de llei que regula les condicions de l'ensenyament portuguès a l'estranger, continua sense saber-se si el curs vinent entrarà en vigor la taxa de 120 euros prevista per als alumnes que es matriculin de portuguès.

«Ja va sortir el decret, a l'octubre, però ara falta el reglament, i mentre no hi hagi reglament no es pot avançar res», ha comentat la coordinadora d'Ensenyament de Portuguès a Espanya i Andorra, Filipa Soares. «En principi aquests canvis s'aplicaran a partir de 2013 però fins que això no es faci oficial no ho sé», ha dit Soares.

Entre els canvis que introdueix la llei hi ha que els professors es contractin per un mínim de dos anys i que els alumnes hagin de pagar una taxa de 120 euros anuals que inclouria costos de material, i de drets d'examen de certificat oficial de coneixement de llengua portuguesa, informa l'ANA.

Soares ha justificat l'entrada en vigor de la nova taxa afirmant que «l'ensenyament de portuguès no estava certificat i ens trobàvem amb desnivells de portuguès que perjudicaven a l'alumne al seu retorn a Portugal i a l'hora d'integrar-lo a una classe es produïa un desnivell».

I respecte als 120 euros, Soares ha justificat el canvi perquè aquest preu inclou el material escolar i els drets d'examen: «No puc parlar de costos, perquè no sé de quant serà, però aquesta taxa, que en un primer moment es va parlar de 120 euros, el que inclou és per una banda el llibre i el procés i certificació d'examen».

A més, Soares ha avançat que està «contemplat que els pares amb dificultats econòmiques que puguin atestar, com ara que estan a l'atur o que són família nombrosa, tindran dret a descomptes, som sensibles a aquesta situació», ha afegit.

Soares també ha assenyalat que hi ha «interès i bona voluntat» per part del Govern andorrà per introduir l'ensenyament del portuguès dintre de les hores lectives, i s'ha mostrat convençuda que «tard o d'hora» s'arribarà a un acord. La coordinadora ha dit que fora bo que aquest no fos només per alumnes amb aquest origen sinó que també estigués obert a tots els alumnes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT