Més a prop de l'ACB

• El líder guanya a la Corunya i obre un forat de dos partits amb el Burgos, que perd a Ourense
LA CORUNYA

Johnson, a terra, protegeix la pilota davant l'intent de Wright de robar-la, ahir a A Corunya. Foto: LA OPINIÓN LA CORUNYA / CARLOS PARDELLAS

Segurament, en el que va de lliga, el River no s'ha sentit tan a prop de l'ACB. No hi ha dubte que Galícia ha estat jutge en la lluita pel lideratge aquesta jornada perquè l'equip de Peñarroya es va imposar ahir a la tarda per 57-71 a la pista del Leyma Natura Corunya en el darrer partit del cap de setmana ja coneixent la derrota del Ford Burgos a Ourense (74-68). El River és ara més líder, té el seu gran rival pel títol en l'Adecco LEB Or a dues victòries i, sense oblidar que hi ha un Burgos-River en l'última jornada el marge d'errada s'amplia quan falten set jornades perquè acabi la fase regular.

Ahir a la Corunya la situació es plantejava ben diferent a la de la primera volta al Poliesportiu. Llavors s'enfrontaven dos novells de la categoria que per a sorpresa de tothom eren colíders invictes, amb cinc victòries en cinc partits. El River arribava ara a la riba de Riazor amb l'etiqueta de favorit a l'ascens sota el braç i el Corunya, en zona de play-off pel descens.

UNA ESTRELLA D'OR A CORUNYA / Les posicions en la taula es van reflectir al parquet i el River no va estar en cap moment per sota en el marcador. Això sí, la victòria la va haver de treballar gairebé fins el final davant un equip que amb el fitxatge d'Hernández-Sonseca té clar com jugar: pilotes a ell. El currículum avalen aquest pívot de 212 centímetres format a les categories inferiors del Reial Madrid, amb onze temporades d'experiència a l'ACB entre l'equip blanc, el Baskonia, Joventut, Bilbao i Valladolid i que va arribar a debutar amb la selecció espanyola.

No fa, però, ni un mes que va ser fitxat i el River, amb ofici, va acabar descobrint la tecla per desactivar-lo. Perquè Hernández-Sonseca va ser protagonista els primers deu minuts amb 11 punts, però va acabar el partit amb 13. Un bon símptoma per a un River que d'inici va sobreviure amb sis punts seguits de Moncasi –després perdria protagonisme, carregat de faltes personals– però que a poc a poc va fer engranar la maquinària sense cap figura destacada per acabar el parcial amb un prometedor 13-21.

ALARMANT SEGON QUART AMB 10 PUNTS / El segon periode sí va ser preocupant per la irregularitat que van mostrar els de Peñarroya en atac. Als primers cinc minuts tan sols es va poder veure una cistella de Hampl però el que fa que aquest sigui un equip campió és que els problemes ofensius no es van encomanar a la defensa, sempre sòlida. El Corunya només a poder rascar durant aquest temps un parcial de 8-2, insuficient per posar-se per davant (21-23, minut 15). Després va ser Flis el que va encistellar a 4min 34s per al descans, Dani Pérez de tres a 2min 44s i Blanch, també de més enllà de 6,75, a dotze segons. Deu punts va anotar el River en aquests deu minuts que tot i així el van permetre arribar a la pausa en avantatge (28-31).

BLANCH ENCARRILA EL TRIOMF / Blanch es va posar el frac en l'inici del tercer quart per situar el River deu per sobre en un obrir i tancar d'ulls. L'aler de Martorell va catapultar el líder amb un tir a tauler, un triple i una esmaixada. Continuaria Flis amb un tir exterior per arrodonir un parcial de 2-10 en dos minuts per fer pujar el 30-40 (minut 22). Després va arribar un intercanvi de cistellesi amb un 39-51 es va encarar el darrer quart.

És evident que el River s'ha guanyat un respecte a Or perquè faltant deu minuts i 12 per sota, la tàctica d'Antonio Herrera va ser poc menys que suïcida. Pressió intensíssima a tota la pista i a ser possible, ajudes per forçar situacions de dos contra un. El River va començar amb un triple d'Schreiner que significava el màxim avantatge (39-54) però després va estar quatre minuts sense veure cistella.

DE NOU PROBLEMES EN L'ANOTACIÓ / Els gallecs de nou havien aconseguit anul·lar l'atac visitant però una vegada més, com al segon quart, continuava sense amenaçar l'avantatge del líder. Un triple de Bengoa a 2min 40s va donar certa empenta (53-63). Era l'últim intent per al Corunya d'evitar la derrota perquè en la següent acció Flis va respondre de la mateixa manera i va acabar d'enfonsar tota esperança local.