Xevi Pons i Joel Capdevila, campions de les GSeries BPA

• L'edició del 2013 confirma una competició a l'alça, amb pilots convidats de renom en cada prova
PAS DE LA CASA

Un dels participants, dissabte al migdia durant les finals Foto: JAS

Carlos Ezpeleta (Citroën C4 EvoII) en GSeries (4RM) i Claudi Leite (VW Golf GTi Mk 1) en GSeries 2 (2RM) Evo II) van guanyar la G6, última prova puntuable per les GSeries BPA 2013. Després d'aquesta cursa, Xevi Pons (Citroën C2) i Joel Capdevila (Volkswagen Golf GTi Mk 1) es van proclamar campions en les seves respectives categories, per la qual cosa tots dos afegeixen el seu nom al palmarès de les GSeries BPA.

Aquesta cursa final es va disputar en unes condicions meteorològiques excel·lents, bon temps, sol, fred moderat amb ratxes de vent fort cap al final i una enorme quantitat de neu en la pista i el seu entorn, a més d'un Grandvalira Circuit en molt bones condicions. En les GSeries de 4RM, Carlos Ezpeleta amb el millor temps de volta, Pons i Arroyo van deixar clara tant en la serie 1 com en la 2 que tornarien a ser protagonistes en la darrera cursa de l'edició del 2013, com així reflectiria la classificació final del campionat.

En la primera final, però, Pons es va veure sorprès per Oriol Ribalta però tot i així el campió d'Espanya de ral·lis de terra i ex campió del món S2000 va obtenir els punts necessaris (40) per assegurar-se el títol de manera matemàtica. En l'altra final Arroyo sortia primer malgrat que la pole era d'Espeleta i en aquest ordre es van mantenir fins el final, repartint-se en aquest ordre les altres dues posicions del podi de 4RM.

En 2 RM la GSeries 6 prometia, amb un Claudi Ribeiro disposat a retallar els 17 punts que li treia en la lluita pel campionat.

Però Capdevila va defensar la seva posició per acabar campió una edició en la qual s'ha colat en el podi el jove valor andorrà dels monoplaces, Àlex Loan.

Les GSeries BPA 2013 han conclòs amb un nou gran èxit en la convocatòria i enorme expectació. Malgrat baixes com la de Marc Gutiérrez, l'Automòbil Club d'Andorra ha aconseguit resoldre els problemes amb les nevades i sobretot mantenir el prestigi d'una competició a l'alça, amb pilots convidats de renom en cada prova com ara Marc Márquez, Laia Sanz, Nani Roma, Fernando Monje o Gerard Farrés; els triatletes Iván Raña i Virginia Berasategui;o ciclistes extrems com Cédric Gracia.