PUBLICITAT

L'OSCE destaca Andorra per la participació en les xarxes

  • La publicació Social Scape fa referència a la iniciativa « Ordino es viu»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les conselleres generals Rosa Gili i Olga Gelabert a l'OSCE-P Foto: CONSELL GENERAL

L'Assemblea parlamentària de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa va destacar Andorra, i més concretament Ordino, com a exemple de participació ciutadana a les xarxes socials. Aquesta menció es va fer en el decurs de la 12a sessió d'hivern de l'OSCE-PA, que es va celebrar a Viena (Àustria) dijous i divendres passats, i en la que va participar una delegació del Consell General, formada per les consellers Rosa Gili i Olga Gelabert.

Des de l'Organització es va presentar la publicació Social Scape, que mostra exemples quotidians de com parlaments, governs i societat civil atansen i afavoreixen la participació ciutadana en l'esfera pública. Entre altres casos de l'àrea OSCE, la publicació destaca la iniciativa del Comú d'Ordino Ordino és viu i el seu canal de comunicació amb els ciutadans a través de les xarxes socials Facebook, Twiter i Instagram, que disposa de més de 2.200 seguidors, mitjançant el qual s'ofereixen informacions turístiques i d'activitats, principalment a través d'imatges, i també permet la interacció amb la ciutadania.

LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ / L'Assemblea va debatre sobre els límits de la llibertat d'expressió, principalment en les xarxes socials, sobretot quan s'han produït vulneracions de la intimitat o fins i tot situacions d'assetjament, especialment en casos que no revestien interès públic.

En aquest sentit, l'OSCE-PA va fer una crida als estats membres perquè es creïn codis de conducta, consensuats i homologables, que regeixin no només la professió del periodisme sinó també l'ús de les xarxes socials per part dels ciutadans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT