PUBLICITAT

Èxit de la Setmana Cultural Russa amb més de 3.000 espectadors

  • El 20% dels assistents van ser residents o turistes soviètics
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'actuació del cor Pyatnitsky durant la gala inaugural de la Setmana Cultural Russa. Foto: ÀLEX LARA

Més de 3.000 espectadors van assistir a les actuacions programades en el marc de la Setmana Cultural Russa, una xifra que el ministre de Cultura, Albert Esteve, va qualificar de molt positiva, tal com va informar el Govern a través d'un comunicat. Totes les localitats posades a disposició del públic es van esgotar en tots els espectacles. L'Executiu va posar de relleu dades com l'assistència de persones de nacionalitat russa, tant residents com turistes, que es va situar al voltant del 20%.

Pel que fa al cicle de cinema rus, va ser seguit per una mitjana de 90 espectadors per pel·lícula, una xifra que Esteve va qualificar com a molt positiva, ja que «demostra el gran interès que ha despertat a tots els nivells la Setmana Cultural Russa».

D'altra banda, el Govern va voler destacar que una altra de les manifestacions culturals russes acollides amb un gran interès va ser la mostra Fragments, la triple exposició organitzada al vestíbul del centre comercial Illa Carlemany i que exposava treballs de patchwork, cartells cinematogràfics de pel·lícules soviètiques i dibuixos de l'artista Serguei Einsenstein.

PROMOCIÓ I PRESSUPOST / L'Executiu va informar ahir que la campanya va comptar amb una àmplia promoció mediàtica. Concretament, es van repartir 40.000 díptics, dels quals 1.500 es van entregar directament als turistes russos que van estar a Andorra aquesta setmanapassada, mitjançant els operadors turístics que també van utilitzar més de 20 suports publicitaris per a la promoció de l'esdeveniment. La promoció del cartell, així com l'allotjament del centenar d'artistes que integraven la delegació eslava va ser assumida pel Govern d'Andorra, un pressupost que puja fins a 60.000 euros, però que queda molt lluny del cost real d'una operació d'aquesta magnitud. De fet, la major part del cost de la Setmana Cultural Russa va ser assumit pel departament de cultura del Govern de la Federació Russa, que va aportar el gros del pressupost, 400.000 euros entre cachés i desplaçaments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT