PUBLICITAT

El GAL Alt Urgell-Cerdanya rep 37 peticions al Leader

  • El programa d'ajudes destinarà gairebé un milió d'euros a la convocatòria
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell va informar ahir que el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya va rebre 37 sol·licituds d'ajudes per a la convocatòria del programa europeu Leader 2012, un cop finalitzat el termini de presentació el passat 20 de febrer. A aquesta convocatòria s'hi van presentar noves empreses o empreses ja existents que tenen previst realitzar inversions a l'Alt Urgell o als municipis Leader de la Cerdanya, que són Montellà i Martinet, Lles de Cerdanya, Prullans, Bellver de Cerdanya i Meranges.

Les noves inversions s'emmarquen en les mesures del programa següents: transformació i comercialització de productes agraris, creació d'activitats i empreses en els sectors del turisme i de l'oci, la creació de microempreses innovadores, i la millora i conservació del patrimoni rural. Val a dir que aquesta darrera mesura inclou tres sol·licituds d'entitats públiques.

Els 37 expedients poden arribar a sumar una inversió global de prop de 3,6 milions d'euros i l'import de la subvenció disponible per aquesta convocatòria serà de gairebé un milió d'euros. Les ajudes es desenvolupen en el marc de l'Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013, i estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) de la Comissió Europea i el Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

L'eix 4 Leader és una estratègia de desenvolupament local que permet seleccionar els millors plans dels grups d'acció local en els que s'estableix una associació entre el sector públic i el privat, la posada en pràctica de projectes de cooperació entre territoris i la creació de xarxes d'associació locals i de cooperació. En quant a l'assistència tècnica, una xarxa europea de desenvolupament rural presta assistència a la Comissió en l'execució d'aquest política.

Cada Estat membre ha de constituir una xarxa rural nacional que agrupi a tots els organismes i administracions vinculades als diferents aspectes relacionats amb el desenvolupament rural. A iniciativa dels Estats membres, el Fons podrà finançar mesures relacionades amb la preparació, la gestió, el seguiment, l'avaluació, la informació i el control de la intervenció dels programes, fins un màxim del 4 % de l'import total de cada programa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT