PUBLICITAT

A Galícia segueix la lluita

  • El River visita demà el Leyma Corunya, però avui hi ha GSèries, El Dorado, FC Andorra i CV Andorra
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Molta neu al Grandvalira Circuit Foto: JAS

Si pensem en esport, és el cap de setmana ideal, perquè a casa es podran viure les finals de les G.Sèries BPA, però també avui el partit del FC Andorra a Aixovall (si no neva), i el matx del CV Andorra al Poliesportiu contra el Saragossa, cuer de la Superlliga. Però hi ha molt més.

FREERIDE - El Dorado es canvia a avui pel temps

Ahir es va obrir el teló d'El Dorado Freeride (EDF) amb el Voltz Open 1* de la Freeride World Qualifier a Vallnord-Arcalís. Només 11 de la seixantena de riders que van disputat ahir el Voltz Open 1 FWQ , van obtenir el passaport per a la final d'El Dorado Freeride, que es farà avui a Vallnord-Arcalís. Les males previsons meteorològiques previstes per a la jornada de demà, han obligat a l'organització a decidir fer un canvi en el programa previst. D'aquesta manera, a partir de les 10.00h, començarà avui la final. Els 74 riders participants es jugaran el podi a una sola mànega en aquesta prova, avantsala de la Freeride World Tour amb 4 estrelles de la FWQ.

El màxim exponent andorrà és Dani Fornell, qui té moltes opcions de pujar al podi. L'any passat va disputar algunes proves de la Freeride World Tour. Però la competitivitat serà màxima. Durant la jornada d'ahir, al Voltz Open, l'argentí Joaquin Vena, Ramiro Arellano, Martín Sánchez i Lucas Swieykowski i el francès Aziz Benkrich es van classificar en esquí masculí, mentre que en esquí femení lluitarà pel podi Adela Vilanova. A la prova de snow, l'espanyol Aitzol Larrañaga, el rus Alexander Utkin i el francès Vincent Arnould també van obtenir el passaport per a la final d'El Dorado Freeride, així com la suïssa Ana Zgraggen i la gala Marion Gouwy. La prova s'iniciarà a les 10.00, per acabar a les 13.00 hores. A les 15.00 serà el lliurament de trofeus.

FUTBOL - L'Andorra torna a Aixovall: Tecnofutbol

Si la nevada que es preveu ho permet, el FC Andorra rep avui a les 16.00 a Aixovall el Tecnofutbol. En tot 2013 encara els andorrans no han pogut jugar a casa en jornada de Lliga de la Primera Catalana, i especialment per les nevades que han fet impracticable el futbol al terreny de joc lauredià. Per al matx d'avui, Justo Ruiz només pot comptar amb onze jugadors de la primera plantilla, i haurà d'agafar del juvenil, que també es juga bona part del seu futur en aquesta jornada. A les baixes per sanció de Ludo, Cristian i Moisés, s'hi han d'afegir els lesionats que encara arroseguen problemes: Lima, Mejías, Pujol i Roca, tot i que alguns d'ells, com Lima, ja ha tornat a l'activitat, tot i que encara no entrena amb el grup per precaució.

VÒLEI - El CV Andorra rep el cuer Saragossa

El CV Andorra, amb la permanència assegurada a la màxima categoria del vòlei espanyol, la Superlliga, rep aquesta tarda a les 18.00 un rival que en principi no hauria de ser un obstacle per sumar la cinquena victòria de la temporada. El rival d'avui, el CV Saragossa, és el cuer amb cap triomf i 16 derrotes. Els andorrans ocupen en aquest moment la 8a posició de la classificació amb les quatre victòries i dotze derrotes, i pendents del Vigo, que és a dos punts per sota.

RUGBI - El clàssic del rugbi: VPC-Lavelanet

Torna la Promoció d'Honor al Camp del Consell, demà, amb un nou duel entre el VPC Andorra i el Lavelanet, en el que és ja un dels partits de màxima rivalitat de la categoria. Els andorrans sumen cinc victòries en dotze enfrontaments, mentre que els francesos, que ocupen la quarta posició amb 11 punts més que el conjunt de Didac Martínez, sumen set triomfs. Els andorrans tenen ganes de demostrar que la història pot canviar, tot i que novament s'haurà de mirar al cel per si la neu torna.

BÀSQUET - El River, amb el dubte de Safford

Jornada 19 de la lliga regular a l'Adecco Or amb els dos equips que estan jugant-se les garrofes en duels a Galícia. Els andorrans visiten el Leyma Corunya (demà, 18.30h), conjunt que segons el tècnic dels andorrans «no és on hauria d'estar» en la classificació. Els gallecs són 12ns en zona de play-off de descens amb només set victòries, i onze derrotes. Però compte, perquè el partit té un aire estrany. Per començar, el River tindrà el dubte de Justin Safford, que pateix un cop al turmell, mentre que el Leyma ha incorporat Edu Sonseca, un jugador que en paraules de Peñarroya és «el millor de la categoria sense cap mena de dubte». Pivot de 2,12 i amb experiència europea, la presència de Sonseca en l'equip d'Antonio Herrera no és només individual, sinó que, segons Peñarroya, afecta de manera positiva a la resta de l'equip corunyès: «Els ha canviat el dibuix, ara juguen amb més ordre sobretot en atac, i a través d'ell generen molt més joc».

Però les preocupacions del River passen també per altres jugadors en què es fixa, i molt, Peñarroya: «Jonathan Kale surt guanyant amb Sonseca a la pista». Així mateix, el tir exterior és per tenir-ho molt en compte: Pablo Almazán, Asier Zengotitabengoa, Marcos Suka-Umu.

MONCASI FINS A FINAL DE TEMPORADA / Per altra part, ahir Peñarroya va parlar d'Albert Moncasi, el jugador que va arribar fa unes setmanes del Lucentum d'Alacant per tenir minuts: «Ara està en la seva tercera setmana de pretemporada, però ha millorat molt. Segueix el seu procès». Així mateix, el tècnic va confirmar la continuïtat del pivot català: «En principi, i si no hi ha sorpresa, Albert continuarà amb nosaltres». Peñarroya valora el dia a dia del jugador, més que la seva aportació en cada partit, en aquestes jornades en què no té un màxim rendiment donat el seu estat de forma.

SETMANA LLARGA / Per al tècnic del River, el fet de jugar demà diumenge fa que la setmana «es faci llarga», i que la següent, en què jugaran divendres, es faci «massa curta». Però hi ha resignació.

AUTOMOBILISME EN GEN - Les GSeries BPA decideixen els títols

Avui es disputarà des de les 10.00h del matí en el Grandvalira Circuit la sisena i última prova puntuable de les GSeries BPA 2013, una cursa a la qual el campionat arriba ple d'emoció i amb tres candidats al títol, els osonencs Xevi Pons (Citroën C2-PCR Sport) i David Arroyo (Peugeot Evo II-RACE) i el madrileny Carlos Ezpeleta (Citroën C4 Evo II-RACE). Només 6 punts separen als dos primers en una lluita que promet alta intensitat, mentre que el tercer d'ells és el que compta amb menys possibilitats atès que el líder li treu 35 punts, encara que la seva magnífica actuació en la G5 i els 44 punts que encara estan en joc no el descarten per a la victòria. Sempre en el podi en les quatre curses disputades (la 5a va haver de suspendre's a causa del temporal de neu i vent), Pons i Arroyo, cadascun d'ells amb dues victòries, han demostrat ser els homes més en forma i regulars de les GSeries BPA 2013 i a més lluitant amb dos tipus de vehicle diferents, un Turisme G (vehicle derivat de producció) en el cas de Pons, i un Proto G (vehicle prototip tubular) en el d'Arroyo.

Aquesta G6 gaudirà d'una inscripció de luxe amb Laia Sanz (Citroën) i Fernando Monje (Citroën). Les finals seran a les 12.30h.

FUTBOL - Tercera ronda de la Copa Constitució

Novament la Federació de Futbol estarà pendent del temps perquè la neu torna a amenaçar. Per si això no passa, està programada per demà la tercera ronda eliminatòria de la Copa Constitució, amb enfrontaments interessants. A les 12.00 a Alàs, el FC Ordino s'enfronta a l'Inter Escaldes. A Aixovall a les 12.00, Rabger's-Principat. A les 15.00, Encamp B-Encamp, i a les 18.00 el duel UE Santa Coloma B-Engordany.

TENNIS - La base del tennis en el Comarcal

Dues cites per al tennis de base andorrà. Avui, torneig Comarcal del cadet femení a Lleida contra el CT Urgell. Judit Cartaña, Judit Pintat i Alexandra Alayrach lluitaran per vèncer. Diumenge, torneig Esports Pifarré amb Fernández, Fraile, Escoriza, Pastor i Cervós.

ESQUÍ DE FONS - El Naturlàndia de Fons, a Font Romeu

Els corredors del Naturlandia Fons, Iker Morlaes i Daniel Brufau,seran avui a l'estació francesa de Font Romeu per la Romeufontaine, cursa que pertany a la Copa Nins de la Copa Catalana d'esquí de fons. La cursa forma part del programa de cara a les properes proves de la copa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT