PUBLICITAT

Sant Julià ofereix avantatges fiscals per 'alleugerir les càrregues' de les empreses

  • Proposen rebaixar l'impost de radicació al petit comerç i, en major mesura, a les activitats lúdiques, culturals o als professionals que ofereixen serveis tècnics
21022013-TORRENTALLE
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: JOSE BLANCO

El Comú de Sant Julià preveu aprovar en el pròxim consell diverses mesures per 'alleugerir les càrregues' fiscals de les empreses instal·lades a la parròquia i fomentar l'activitat de nous emprenedors. El cònsol menor lauredià, Manel Torrentallé, ha explicat aquest dijous que proposen rebaixar l'impost de radicació al petit comerç i, en major mesura, a les activitats lúdiques, culturals o als professionals que ofereixen serveis tècnics. També es preveu reduir l'impost de radicació de les empreses de construcció i activitats relacionades i es volen rebaixar un 80% els preus de lloguer de les sales del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. D'altra banda, aquest 2013 es permetrà fraccionar el pagament d'aquestes taxes en tres períodes i es bonificarà el 75% de la taxa de radicació de les empreses que acreditin pèrdues.
Text: Per 'ajudar al màxim' a les noves empreses i les existents a la parròquia, el Comú de Sant Julià vol implementar diverses modificacions de l'Ordinació tributària per al 2013 que afecten sobretot a l'impost de radicació d'activitats comercials, empresarials i professionals. Segons el cònsol menor, Manel Torrentallé, aproximadament el 95% dels 800 empresaris instal·lats a la parròquia es podran beneficiar de les propostes.

D'entrada, el Comú aposta per rebaixar el tipus general del 3,32% al 2,75% al petit comerç. A més, les llars d'infants, acadèmies, els clubs i escoles esportives i els serveis professionals com els serveis tècnics d'agricultura, enginyeria, consultoria i assessoria o activitats relacionades amb la informàtica, la indústria farmacèutica o la producció de pel·lícules, entre altres, podran acollir-se a una rebaixa d'aquesta taxa d'entre el 60 i el 80%.

També es contemplen mesures per reactivar el sector de la construcció, especialment tocat per la crisi, com ha reconegut Torrentallé. Així, les empreses d'aquest àmbit i altres relacionades amb les instal·lacions elèctriques, vidrieria o pintura veuran rebaixat entre un 50 i un 60% l'impost de radicació, passant del 5,61% al 2,75%. Properament, ha anunciat el cònsol menor, es donaran a conèixer altres iniciatives per 'facilitar o donar avantatges' a la construcció 'a nivell d'urbanisme'.

Una altra rebaixa que es proposa és la dels preus del lloguer de les sales del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, que es reduiran un 80% per potenciar la realització d'esdeveniments i serveis a empreses.

El Comú lauredià també permetrà a partir d'aquest 2013 que la liquidació d'aquestes taxes es pugui fer de forma fraccionada amb tres pagaments quadrimestrals, 'per ajudar a la gestió de la tresoreria de les empreses', ha assegurat el cònsol.

Per últim, les empreses que acreditin pèrdues en els comptes del 2012 podran obtenir una bonificació del 75% de l'import de la taxa de radicació, cobrint fins als 1.500 euros. En el cas de noves obertures, l'exoneració serà del 75% de l'impost d'obertura.

Torrentallé ha explicat que s'han abaixat les taxes per posar-les al nivell de les del petit comerç, encara que en l'àmbit de la cultura o l'educació cal donar 'més avantatges i més facilitats per instal·lar-se'.

Aquestes mesures fiscals s'aprovaran previsiblement en el proper Consell de Comú i entraran en vigor al març.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT