Ruiz viu un punt i final agre en ser desqualificat en l'eslàlom masculí

• Mireia Gutiérrez també havia quedat fora de cursa en el de la categoria femenina, disputat dissabte
SCHLADMING

Nil Ruiz va ser ahir l'últim corredor de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) en disputar una prova dels Mundials Schlagming 2013 però no li va anar gens bé, donat que en la primera mànega va perdre lleugerament la línia i, sense temps per reaccionar, va saltar-se una porta quedant així fora de cursa.

Ruiz havia viscut una situació similar dissabte en la cursa FIS classificatòria. Hi accedien directament els 50 millors del món per punts i els altres 50 s'havien de guanyar la plaça de dues maneres: acabant entre els 25 primers en la FIS classificatòria o esperar un ‘cupo' d'altres 25 corredors reservat per als esquiadors que queden fora dels primers 75 però que no tenen cap altre representant entre ells. Així, Ruiz va quedar fora de cursa en la primera mànega però gràcies al ‘cupo' va poder afrontar ahir l'eslàlom dels Mundials.

Les seves declaracions després de la carrera denotaven impotència: «En les classificatòries em va fer molta ràbia haver-me sortit, així que avui [per ahir] sabia que el que havia de fer era tirar-me i ho he fet, i per això estic content. El que m'ha passat és que cap al final del mur he baixat en línia i ja no he pogut agafar la porta». En resum, però, el balanç de l'esquiador andorrà és satisfactori: «Eren els meus primers Mundials i penso que és una gran experiència per continuar creixent». El podi masculí el van ocupar l'austríac Marcel Hirscher en primera posició, segon l'alemany Felix Neureuther, i tercer el també austríac Mario Matt.

UN CALC DE GUTIÉRREZ DISSABTE / La jornada viscuda ahir per Ruiz en l'eslàlom masculí és un calc de la de dissabte per a Mireia Gutiérrez en el de fèmines. La primera espasa femenina de la FAE tampoc no havia pogut completar la primera mànega per una caiguda en una porta que feia devers, en una zona molt inclinada i contrària a la pendent. La ‘Mimi' va tocar el gel de la pista amb la bota i va anar a terra. «Estic emprenyada perquè no m'ha sortit com volia. Igualment al descens de la supercombinada he estat la 37a i per tant crec que he evolucionat;abans estava entre les 70 primeres». El podi l'han format Mikaela Shiffrin (EUA), seguida de l'austríaca Michaela Kirchgasser i la sueca Frida Poutiainen.

Per a m�s informaci� consulti l'edici� en paper.