El líder resol abans del descans amb un recital de joc col·lectiu

• El Burgos no falla i es manté a un triomf però la derrota del Palència augmenta l?avantatge sobre el tercer
IVÁN MOURE

Devin Wright esmaitxa en una acció d?atac en el segon quart, en el River-Ourense d?ahir al Poliesportiu.

Una setmana més, el River aguanta al capdavant de la classificació. Ahir va guanyar amb autoritat a l’Ourense, un gran equip immers en el penúltim lloc de la taula que va de capa caiguda. L’equip de Peñarroya va ser un huracà abans del descans i va tenir prou amb els primers vint minuts per deixar gairebé sentenciat el duel i rematar una feina que va acabar 81-60 No va fallar el Burgos, que es manté a un punt, però sí el Palència i per tant la diferència amb el tercer lloc s’incrementa a cinc partits. La lliga és cosa de dos, si no era ja.
El COBE va deixar clares les seves intencions des del primer moment. Lluita intensa i buscar com pogués els recursos en atac. L’eficàcia de Sánchez va donar resultat i els gallecs van obrir el primer front: 4-8. Seria, però, també l’últim per als visitants, que no aconseguirien cap avantatge més en el que restava de partit, uns 37 minuts.
El River no es va deixar encomanar el joc nerviós i precipitat dels de Rafael Sanz, necessitats pel penúltim lloc que ocupen en la classificació. El que té el líder és, a banda d’una confiança admirable en sí mateix, que tard o d’hora emergeix algun jugador per fer carburar millor els atacs i ahir va ser Wright, i d’hora. Com moltes vegades passa quan surt el gallec al parquet, el River es va electritzar. Ni els triples de Sánchez i Kedzo van poder evitar un parcial de 18-3 que va permetre finalitzar els primers deu minuts per davant (22-14) i continuar incrementant l’avantatge fins escapar-se de dotze (18-16, minut 13).
En defensa no calia tocar res perquè la tasca estava sent immensa. Tots molt a sobre del seu marcador, cap jugador de l’Ourense podia maniobrar sense dificultats; l’equip visitant es va anar avall ben d’hora ja que en el segon quart tan sols va ser capaç d’anotar deu punts, dels quals els primers quatre van ser en set minuts. Els problemes en atac dels de Sanz es van estrendre a la defensa, on hi havia el mateix problema o encara pitjor perquè el recital tricolor en el segon quart així ho indica. Flis i Wright manaven sota la pintura, Dani Pérez i Schreiner orquestraven al seu gust i qualsevol jugador que sortia de la banqueta rendia amb la màxima confiança. Triples de Blanch, dos de Flis amb un 3+1 inclós, Sánchez, Schreiner... Penetracions de Dani Pérez, canvis de ritme de Blanch, esmaitxades de Safford i Wright... El públic gaudia i sobretot, estava impressionat perquè al descans el partit ja estava vist per sentència, tret de catàstrofe majúscula. 48-24 al descans. Ni més ni menys que el doble.
El cert és que es fa difícil jugar amb tant avantatge i temps per endavant, i contra un equip del talent del COBE, que no estava disposat a sortir del Poliesportiu apallissat, el River va jugar gairebé tot el tercer quart amb punt mort. La tàctica suicida dels gallecs de mantenir els jugadors del River lluny de la cistella va resultar fins el punt que un triple de Barbour va posar els gallecs a tir de 12 (55-42, minut 28) però tot i que a la grada hi havia inquietud, l’equip va reaccionar amb un triple de Maresch, una esmaitxada de Wright i una cistella de Flis per encarar el quart periode 19 amunt (63-44). Aquí va acabar de morir un partit que en el darrer quart es va convertir en una festa.

Per a m�s informaci� consulti l'edici� en paper.